Klik hier voor de officiële basketballspelregels, aangenomen door de FIBA op 29 april 2012 te Rio de Janeiro, Brazilië. Omdat de Nederlandse basketballspelregels soms ongelukkige vertalingen bevatten raden wij de Engelse versie aan. Klik hier voor de Engelstalige versie, delen in het geel zijn veranderingen ten opzichten van 2012.

Klik hier voor de FIBA interpretaties 2014 (engels). In de interpretaties vind je delen van regels met voorbeelden van situaties gevolgd door of de regel in die situatie geldt.

Klik hier voor de officiële minispelregels, opgesteld door de NBB in 2006. Klik hier voor de wijzigingen die doorgevoerd zijn in 2010 en hier voor de toevoegingen voor 2014.

Klik hier voor de FIBA tweepersoons scheidsrechterhandleiding (Engels). Hierin wordt beschreven wat jou verantwoording als leidende of volgende scheidsrechter is en waar je hoort te kijken afhankelijk van de plek van de bal. Voor de liefhebber is er ook de FIBA driepersoons scheidsrechterhandleiding (Engels), dit is niet de manier hoe wij wedstrijden op de vereniging fluiten.

Bijlage:

Cursusmateriaal F-cursus:
Het gebruikte voorlichtingsmateriaal van de cursus is hier nog na te lezen.
Kijk hier (inleiding), hier (tijdregels), hier (spelen van de bal), hier (time outs en vervangingen), hier (fouten) en hier (examen).