CONTRIBUTIE 2023-2024

Lidmaatschap

Recreanten

D/H senioren

Senioren / U22 / U20 U18 / U16 U14 U12 U10
Competitie spelen & trainen in landelijke divisies   € 735 € 735 € 560    
Competitie spelen & trainen (niet in schoolvakanties)   € 410 € 380 € 355 € 290  
Trainend lid (2x trainen)   € 275 € 270 € 255 € 220 € 215
Recreanten (1x trainen) € 220          
Vrijwilligersbijdrage + € 50

 

Contributie inning via Clubcollect

In 2019 is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf seizoen 2019/2020 wordt er gewerkt met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken en herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen, en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Je ontvangt van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je of je betaalt in termijnen en welke betaalmethoden je gebruikt, namelijk iDeal of automatische incasso.

Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je ook nog een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte!

Toelichting vrijwilligersbijdrage

Hieronder wordt uitgelegd wat het vrijwilligersbeleid van onze mooie vereniging inhoudt en leggen we uit waarom je op het inschrijfformulier ook tekent voor een bijdrage van 50 euro in verband met vrijwilligerswerk.

Het aantal leden van Landslake Lions is de afgelopen twee seizoenen flink gestegen en daar is het bestuur natuurlijk heel blij mee. Veel leden betekent echter ook veel teams en veel regelwerk. Elke sportvereniging is nu eenmaal afhankelijk van de vrijwillige inzet van de leden.

Helaas is het aantal actieve vrijwilligers de afgelopen jaren juist alleen maar minder geworden, waardoor meer taken door steeds minder mensen worden uitgevoerd. Daarom is tijdens de Algemene ledenvergadering van oktober 2022 besloten om de contributie met ingang van seizoen 2023-2024 te verhogen met een vrijwilligersbijdrage van 50 euro per lid per seizoen. Die bijdrage wordt aan het einde van het seizoen terugbetaald aan de (ouders van) leden die vrijwilligerswerk hebben gedaan. Op die manier willen we stimuleren dat meer mensen een steentje bijdragen aan het reilen en zeilen binnen de vereniging. In dit verband maken we onderscheid tussen vrijwilligerswerk en teamtaken.

Wat is het verschil tussen vrijwilligerswerk en teamtaken?

Vrijwilligerswerk bij Landslake Lions houdt in dat je je aanmeldt als bestuurslid, voor een van de commissies, voor coaching/training of voor een van de overige vrijwilligerstaken. Met deze taken kun je de 50 euro terugverdienen.

Bestuur: een verenigingsbestuur moet uit minimaal 3 personen bestaan: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Op dit moment bestaat het dagelijkse bestuur van Landslake Lions uit een secretaris, een penningmeester en een ondersteuner. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter, een of meer technische bestuursleden en algemene bestuursleden.

Commissies: voorbeelden hiervan zijn de scheidsrechterscommissie, wedstrijdzaken, de activiteitencommissie en de jeugdcommissie. Met name belangrijk voor komend seizoen zijn de technische commissie (TC) en communicatiecommissie. De TC adviseert het bestuur over basketbaltechnische zaken en selecteert trainers en coaches. De communicatiecommissie willen we graag uitbreiden om Landslake Lions prominenter zichtbaar te maken in media (lokale/regionale kranten) en op sociale media (Instagram, Facebook).

Coaching/training: goede coaches en trainers zijn onmisbaar voor de vereniging en daar zijn we dan ook ieder seizoen weer naar op zoek. Voor onze landelijk spelende teams moeten we ervaren en/of gediplomeerde mensen inzetten, maar voor de regionale competities kan ook een van de ouders als (assistent-)coach optreden.

Overige taken: denk hierbij aan door de vereniging georganiseerde terugkerende taken zoals zaaldienst (meerdere malen per seizoen) en teamouderschap (helpen van de coach met organiseren van de teamtaken).

Teamtaken zijn incidentele taken waarvan het bestuur verwacht dat ze door leden en ouders van leden worden uitgevoerd zoals fluiten, jureren/tafelen, tenues wassen, rijden naar uitwedstrijden en helpen met opbouwen/afbouwen van de zaal. Hiervoor wordt de 50 euro dan ook niet teruggestort. Voor alle duidelijkheid: het feit dat je 50 euro hebt betaald, betekent niet dat je niet hoeft te fluiten, tafelen, wassen, rijden of helpen met opbouwen. Deze taken worden beschouwd als een normaal onderdeel van het spelen van een teamsport en de betrokkenheid bij je vereniging (of die van je kind).

 Belangrijk om te onthouden:

  • voor verschillende vrijwilligerstaken die gemiddeld wat meer tijd kosten kan ook een vergoeding beschikbaar zijn (naast de 50 euro die je terugkrijgt);
  • bij bekende/vaste vrijwilligers wordt de 50 euro niet in rekening gebracht;
  • het bestuur heeft uiteindelijk het laatste woord over wat vrijwilligerswerk en teamtaken inhouden.

Hopelijk hebben we je hiermee voldoende informatie gegeven. Als je desondanks vragen hebt, kun je altijd een bericht sturen naar secretaris@landslakelions.nl.

 

 

Gegevens delen

Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

Voor meer informatie kun je terecht op www.clubcollect.com. Indien je daarna nog vragen hebt kun je altijd de penningmeester even benaderen.