Versie 29 sept 2020

Landslake Lions heeft de navolgende Corona-maatregelen genomen voor in de sporthal. Deze regels gelden naast de algemene regels.

Voor spelers/trainers/coaches

 1. Kom zo veel mogelijk omgekleed naar de hal en douche ook zo veel mogelijk thuis, zorg voor een eigen bidon.
 2. Er is voor ieder team kleedruimte beschikbaar vanaf 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Ben je eerder? Wacht buiten de hal, alleen niet vlak voor de ingang.
 3. Was je handen voor het betreden van de hal goed, of gebruik het beschikbare desinfectie middel.
 4. Neem al jouw spullen mee de hal in.
 5. Verlaat na de wedstrijd zo snel mogelijk de hal en blijf niet hangen, ook niet om jouw schoenen uit te doen.
 6. Na afloop is de kleedkamer 30 minuten beschikbaar om je te douchen en om te kleden.

Voor supporters

 1. Alleen chauffeurs van het uitspelende team mogen bij kinderen tot en met de leeftijdscategorie U18 de hal betreden. Bij oudere leeftijdscategorieën en thuisspelende teams mag geen publiek aanwezig zijn.
  Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt, ook niet voor broertjes of zusjes.
 2. Voor chauffeurs van het uitspelende team met kinderen tot en met de u18 gelden dezelfde regels als voor de spelers/trainers/coaches, als ook:
  • Wacht buiten de hal, alleen niet vlak voor de ingang.
  • Was je handen voor het betreden van de hal goed, of gebruik het beschikbare desinfectie middel.
  • Aanmoedigen mag door te klappen of te stampen met jouw voeten. Roepen, zingen en schreeuwen is niet toegestaan;
  • Verlaat na afloop van de wedstrijd de tribune zo spoedig mogelijk. Wachten op spelers moet buiten de hal (niet vlak bij de ingang).
 3. Spreek elkaar aan indien niet wordt voldaan aan de regels. Alleen samen kunnen we voorkomen dat het virus zich verspreid; daar hoort bij dat ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, dat is óók elkaar aanspreken als niet wordt voldaan aan de regels.

Verder gelden natuurlijk de gebruikelijke regels

 1. Gebruik steeds je (gezonde) verstand!
 2. Realiseer je dat door deel te nemen aan een wedstrijd er sprake zal zijn van contact met medespelers/tegenstanders en het risico op besmetting met Corona groter is dan als je dat niet doet.
 3. Neem je verantwoordelijkheid: blijf thuis en kom niet naar de sporthal als bij jou of een huisgenoot sprake is van één van de volgende verschijnselen:
  1. neusverkoudheid
  2. hoesten;
  3. moeilijk ademen/benauwdheid;
  4. koorts boven 38 graden;
  5. plotseling verlies van reuk en/of smaak.
 4. Wanneer je je hebt laten testen en nog geen uitslag hebt ontvangen, blijf je thuis. Dit geldt ook voor jou wanneer een huisgenoot zich laat testen en de testuitslag nog niet heeft ontvangen.
 5. Spreek elkaar aan indien niet wordt voldaan aan de regels. Alleen samen kunnen we voorkomen dat het virus zich verspreid; daar hoort bij dat ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, dat is óók elkaar aanspreken als niet wordt voldaan aan de regels.

Hoewel we ons best hebben gedaan het zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te houden, toch kan het zijn dat iets “niet werkt”, beter of anders kan. Deel dat alsjeblieft met het bestuur door te mailen naar: secretaris@landslakelions.nl en laat jouw telefoonnummer achter, dan wordt het zo snel mogelijk opgepakt.

Samen moeten we er voor zorgen dat we ook in deze Corona tijd zo lang mogelijk en veel mogelijk kunnen blijven sporten.