Landslake Lions organiseert i.s.m. met de stichting Amsterdam Basketballs’Cool en NBB kennismakingslessen met basketball voor kinderen van 7 t/m11 jaar.

Basketballen gebruiken we als middel om kinderen vaardigheden aan te leren. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met winst en verlies, samenwerken en discipline. De trainers brengen de basis van het basketballen bij op een leuke speelse manier. Kinderen leren de belangrijkste elementen van het basketball; balbeheersing,dribbelen,passen, verdedigen en scoren. Wedstrijdjes 3 tegen 3 vormen een vast onderdeel van de training.

DOEL
Het doel is kinderen duurzaam te laten sporten door het aanbieden van structureel laagdrempelig Basketbaal aanbod. Basketballs’Cool is onderdeel van het aanbod van de vereniging Landslake Lions.

De kinderen maken in hun eigen tempo kennis met de sport zonder de druk te voelen om wedstrijden te gaan spelen in kompetitie verband. Dan kan ik een later stadium bij de vereniging Landslake Lions wel plaatsvinden.

Aanmelden
Ga naar de website www.basketballscoolamsterdam.nl in blok proefles om aan te melden
Hier treft men ook de informatie over de kosten van de basketball lessen.

Locatie: Indoorcentrum Landsmeer – Marktplein 11
Start zaterdag 4 september van 09.30 tot 11.00 uur