In de wetenschap dat van de directe concurrenten voor een plek in de Final 4 alleen Ebv Baros wist te winnen dit weekend, zou winnen van het goed presterende Utrecht Cangeroes Dames Promotiedivisie ons weer alleen op kop brengen. Basketbalvereniging Lokomotief en CobraNova Basketball lieten namelijk verrassend punten liggen tegen respectievelijk U.S. Amsterdam Dames 1 Basketball en Almonte Dames 1 Promotiedivisie. Onze tegenstander Cangeroes had voor dit weekend slechts 2 verliespunten meer dan wij, dus we wisten dat we bij winst goede zaken zouden doen.

We begonnen redelijk goed, maar verzuimden te vaak om echt makkelijke ballen te finishen. Dit bleef de eerste helft een probleem: lay-ups die misgingen, korte jumpertjes die naast de basket gingen…. Verdedigend hadden we het -op een korte fase na- wél redelijk voor elkaar. Omdat we vergaten onszelf aanvallend te belonen, ging de stand gelijk op. Pas tegen het einde van het tweede kwart konden we een klein gaatje slaan van 7 punten. Rust: 25-18 (Q1: 11-12, Q2: 14-6).

Met rust slechts 18 punten tegen is natuurlijk prima. Maar de 25 punten die we zelf produceerden, was gezien de 100% kansen die we kregen (en misten) ook te mager. We gingen de tweede helft in met die boodschap: behouden van de intensiteit en tactiek in de defense, maar meer focus en concentratie aanvallend in de finish. Dat leek een tijdje goed te gaan en we bouwden onze voorsprong uit tot 13 punten halverwege het derde kwart. Maar toen lieten het verdedigend lopen. De verdedigende intensiteit en afspraken die tot dan toe prima werden nagekomen, waren we even helemaal kwijt. We konden de drives van Cangeroes maar moeilijk stoppen en puntje voor puntje vocht onze opponent zich knap terug. Het derde kwart was dan ook voor de gasten (18-19), waardoor we het laatste kwart ingingen met een voorsprong van 43-37.

De start van het laatste kwart lieten we verdedigend het nog steeds liggen en Cangeroes kwam tot 3 punten terug. We pasten de defense tactisch aan en dat bleek goed te werken. De Utrechtse ploeg wist zich onvoldoende aan te passen aan deze verandering, wat leidde tot turnovers aan hun zijde en een aantal makkelijke scores van ons vanuit de break. We namen het initiatief in de wedstrijd definitief over en vanuit deze positieve flow lukte aanvallend simpelweg ook veel meer. Gestaag liepen we uit en wonnen de wedstrijd uiteindelijk vrij ruim met 21 punten verschil: 71-50 (28-13).

Scores: Maud Huijbens een double double met 19 punten en 12 rebounds, Lindsay Pengel 18, Josefien Cornelissen 9, Pien Hartman 8, Lies van Straaten 7, Claire Hirman 6, Denise Bloemkolk 3 en Cheryl Donk 1.

Een mooie win tegen een sterke tegenstander, die niet voor niets zo hoog staat in de dames promotiedivisie. Het was een mooi weekend. Volgende week tegen Grasshoppers Women and Girls.

Highlights volgens Hudlhttp://www.hudl.com/v/2CnR96