In de voorafgaande seizoenen heeft Landslake Lions het altijd moeilijk gehad tegen U.S. in de dames promotiedivisie. Afgelopen zondag was dit totaal niet het geval. Met aantrekkelijk spel werd in Amsterdam dit keer ruim gewonnen van de studentenvereniging. Ons goede spel van afgelopen week tegen BV Hoofddorp kreeg hiermee een positief vervolg.

We begonnen echter wat rommelig en keken snel tegen een 6-2 achterstand aan. Dat was dan ook de laatste keer dat de thuisploeg een voorsprong had. Gestaag liepen we uit en we scoorden veelvuldig uit de transitie. Via 17-24 na het eerste kwart was het verschil met rust een comfortabele 17 punten: 28-45 (11-21)

Inmiddels was Lies van Straaten al voor de rust uit de wedstrijd gestapt (voelde zich niet helemaal lekker). Via prima aanvallend samenspel werd in het derde kwart de voorsprong verder uitgebouwd. Denise Bloemkolk strooide met fraaie assists en bediende veelvuldig de makkelijk scorende Maud Huijbens. Na het derde kwart stond het 41-69 (13-24) en was de maximale voorsprong van 28 punten bereikt. Maximaal, want in het laatste kwart was onze scherpte weg in de finish en werden veel makkelijke ballen gemist. Het laatste kwart was dan ook voor U.S. met 21-19, waardoor de eindstand werd bepaald op 62-88.

Wederom een prima game met dito teamspel. Iedereen weer op het scoreformulier en ruim in de minuten. Met 47,4% was het effectieve schotpercentage prima in orde. Ons reboundoverwicht was ruim met 54 versus 37.

Maud Huijbens tekende voor een mooie double double met 24 punten en 14 rebounds. Claire Hirman was met 17 punten ook productief deze game. Denise Bloemkolk had een double double met 10 punten en 10 assists. Lisa Van Der Waterkwam met 11 punten ook in de dubbele cijfers.

Overige scores: Cheryl Donk 8, Josefien Cornelissen 6, Julia Bakker 4, Pien Hartman 3, Lies van Straaten 3 en Geena Rowaan 2.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van 2019. Maar we zijn nog niet klaar…. Komende dinsdag om 20.30 uur mogen we in Sporthal Landsmeer voor de beker tegen de koploper uit de dames eredivisie Grasshoppers D1. Kom ons steunen!