Na de teleurstellende game tegen Almonte Dames 1 Promotiedivisie hadden de meiden van Landslake Lions D2 wat goed te maken. Tegenstander dit keer was het sterke Bv Hoofddorp, dus we konden aan de bak. Zeker omdat eerder deze week Loon Lions D1 in de bekerwedstrijd tegen ditzelfde team pas laat in de wedstrijd het verschil wist te maken.

Het werd een heerlijk wedstrijd. Voor de teams op het veld, voor de coaches en ook voor het enthousiaste publiek op de tribunes in Sporthal Landsmeer. Het tempo lag aan onze zijde hoog en verdedigend was de intensiteit prima. Hoofddorp is een ploeg dat slim en heel effectief basketbal speelt. Ze kunnen zowel in de bucket als vanachter de driepuntslijn scoren. Alle ingrediënten voor een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.

De wedstrijd ging gelijk op. Aanvallend lieten wij fraai samenspel zien en dito scores. Het teamspel was dik in orde en de scores werden mooi verdeeld. Hoofddorp maakte echter slim gebruik van het feit dat we positioneel niet slim verdedigden en sneed vooral vanaf de weakside naar binnen om inside te kunnen scoren. Q1 was met een productieve Lies van Straaten voor ons met 20-18, maar in Q2 was het Hoofddorp dat met 2 punten wist te winnen: 15-17. We gingen derhalve rusten met een gelijke stand: 35-35.

In de rust aandacht gehamerd op beter positioneel verdedigen vanaf de helpside en het beheersen van onze eigen paint. Dat lukte aardig goed. Maar toen toverde Hoofddorp een andere troef uit de hoge hoed. Onder ander via een drietal verre driepunters kwamen de gasten op een voorsprong van 5 punten. Na de time-out konden we het driepuntwapen gelukkig onschadelijk maken, maar toch gingen we het laatste kwart in met een kleine achterstand: 53-56 (18-21).

Vroeg in het laatste kwart moest Claire Hirman na aantal uitstekende aanvallende acties noodgedwongen naar de kant na het zwikken van haar enkel (gelukkig valt het allemaal mee). Denise Bloemkolk stond gelukkig op en wist in de slotfase 2 driepunters en totaal 9 punten te scoren. Ook Maud Huijbens was in de money minutes productief met 8 punten. Verdedigend konden we Hoofddorp neutraliseren, getuige de diverse noodschoten aan het eind van de schotklok. Het laatste kwart was duidelijk voor ons met 24-10, waarmee de eindstand op 77-66 bepaald werd.

Een heerlijke game met prima teamspel op het veld en veel beleving vanaf de bank. Natuurlijk zijn er nog veel punten om te verbeteren, maar met de energie en snelheid van het team was deze game weinig mis. Een compliment voor Hoofddorp dat tevens een prima game speelde. Er zijn twee goed spelende teams nodig om een wedstrijd aantrekkelijk te maken voor het publiek.

Ons effectieve schotpercentage was -na een aantal magere games- met 54,9% weer eens prima op orde. Hoofddorp deed het met 44,8% ook ruim voldoende. Onze vrije worpen waren daarentegen matig met 47,6% terwijl Hoofddorp dat een stuk beter deed met een prima 77,8%. Deze game 8 speelsters op het scoresheet: Denise Bloemkolk (18), Maud Huijbens (17), Lies van Straaten (14) en Claire Hirman (11) kwamen in de dubbele cijfers. Pien Hartman (8), Josefien Cornelissen (4), Geena Rowaan (3) en Julia Bakker (2) namen de rest van de productie voor hun rekening.