CobraNova is een ploeg met veel ervaring binnen de gelederen. Een serieuze kandidaat voor een F4 plek. We hadden dus wel wat makkelijker kunnen loten in deze eerste bekerronde. Het werd als verwacht een zware strijd, waar wij gelukkig uiteindelijke aan het langste eind trokken.

We beschikten deze wedstrijd over 8 speelsters. Emma De Wit is nog geblesseerd en we konden helaas niemand ‘lenen’ vanuit de LandsLake Lions VU 20 seizoen 2019/2020 omdat die tegelijkertijd speelden.

Het begin van de wedstrijd was voor onze gasten. Wij zochten te veel naar het verre afstandsschot en te weinig naar de kansen inside. Ons driepuntschot viel niet en aan de andere zijde wist CobraNova wel wat makkelijker te scoren wat resulteerde in 2-9 na enkele minuten spelen. Na de time out pakten we het initiatief over en gingen we iets slimmer aanvallen. We bogen de achterstand om naar 20-13, maar eindigden het kwart weer matig. Deze wisselvalligheid is wel kenmerkend voor ons jonge team. Hele aardige fases wisselen we net zo makkelijk af met slordig spel. Stand na Q1: 20-17.

In het tweede kwart leggen we de basis voor de uiteindelijke overwinning. Vooral verdedigend klopte het deze fase een stuk beter. We liepen uit naar een ruststand van 42-26 (22-9).

We kwamen niet goed uit de kleedkamer. Onze toch ruime voorsprong van 16 punten verdween punt voor punt en diep in het derde kwart was het verschil nog maar 5 punten. De ploeg uit Voorburg rook kansen, zocht fysiek het randje op en ging -zoals blijkt na bestudering van de video- in gevallen zelfs over het randje. Het is jammer dat er geen VAR bestaat bij onze wedstrijden. Stand na Q3: 54-46 (12-20).

Het laatste kwart konden we de marge succesvol verdedigen en zelfs wat uitbouwen naar 14 punten. De slotfase werd uiteindelijk dan ook niet echt spannend. De eindstand werd 71-57 (17-11) en zijn een ronde verder in de beker. Benieuwd aan wie het lot ons nu koppelt.

Het was harde maar ook leerzame game. Genoeg punten om aan te werken maar evenzo genoeg aanknopingspunten om blij mee te zijn. Ons effectieve schotpercentage was met 37,5% onder ons gemiddelde, dus dat kon wel beter. Ook hadden we relatief weinig punten uit de transitie, iets wat we normaliter toch beter doen. Reboundend waren wel ook dit keer weer de betere ploeg (59 vs 41).

Iedereen weer keurig op het scoresheet. In de dubbele cijfers Maud Huijbens met een double double: 16 punten en 11 rebound. Verder Josefien Cornelissen en Lies van Straaten met elk 12 punten en Denise Bloemkolk met 11 punten. Cheryl Donk miste net een double double met 9 punten en 13 rebounds.

Volgend weekend zijn we vrij en de week erop mogen we weer verder met de reguliere competitie in de Dames promotiedivisie. Tegenstander is dan wederom CobraNova.

De foto’s zijn gemaakt door Jasmijn De Wit.