Landslake Lions D2 neemt na stroeve start de twee punten mee uit Groningen

Tot aan dit speelweekend hadden De Groene Uilen Dames 1 nog geen winstpartij achter de naam staan in de Dames promotiedivisie. Geen reden voor enige onderschatting overigens, want de Groningse studentenploeg is -zeker thuis- een taaie ploeg. Toch leek het alsof Landslake Lions het in de beginfase er iets te makkelijk over dacht. De scherpte ontbrak en dan met name in de finish. Halverwege het eerste kwart konden we slechts 2 punten noteren op het scorebord. Gelukkig schoten de gastvrouwen met slechts 3 punten ook niet met scherp. In de slotfase van het eerste kwart werd er aan beide kanten eindelijk wat makkelijker gescoord. De Groene Uilen kon een aantal makkelijke scores maken als gevolg van misverstanden in onze press. Na het eerste kwart stond de thuisploeg dan ook voor met 15-14.

Het hield nog steeds niet over, maar het tweede kwart ging het gelukkig een stukje beter aan onze zijde. De verdediging was net even wat scherper en we maakten in de aanval betere keuzes. Jammer dat we een aantal bijna niet te missen ballen naast de basket gooiden, want het gat met rust zou eigen groter moeten zijn dan de 10 punten die het nu was. Lies van Straaten mocht na haar enkelblessure gelukkig weer spelen en sloot de eerste helft af met een fraaie driepunter. Ruststand 25-35 (10-21).

Tot laat in het derde kwart bleef de marge min of meer dezelfde 10 punten. Aan het eind van dit kwart gaven we iets meer gas en konden we de voorsprong uitbreiden naar 16 punten bij aanvang van het laatste kwart: 41-57(16-22).

Het verzet van Groningen leek gebroken. Vooral conditioneel bleken we de bovenliggende partij. We denderden in het laatste kwart door en De Groene Uilen had geen weerwoord meer. Uiteindelijk wonnen we alsnog met ruime cijfers: 50-83 (9-26). Smet op de feestvreugde was de knieblessure van Emma de Wit vlak voor het eind. Hopelijk valt het mee.

Over de hele wedstrijd genomen haalden we als ploeg toch een mooie voldoende. Ons effectieve schotpercentage van 41,3% is niet zo goed als de laatste wedstrijden, maar zeker ook niet slecht. Reboundend hadden we een overwicht met 38 om 54. En met de 13 turnovers over de hele game kunnen we goed leven. Alle speelsters kwamen ruim aan hun speelminuten en iedereen kwam op het scorebord. In de dubbele cijfers Maud Huijbens met 19 punten, Lies van Straaten met 14 punten, Emma De Wit en Denise Bloemkolk met 12 punten en Cheryl Donk noteerde een mooie double-double met 10 punten en 13 rebounds.

Volgende week de pittige bekerwedstrijd thuis tegen het sterke CobraNova Basketball D1.