Vrijdagavond, Katwijk uit. Altijd lastig. Dat is 9 van de 10 keer een waarheid als een koe. Maar afgelopen vrijdagavond ging die vlieger niet op. De dames van Landslake Lions Dames 2 wonnen ruim met 62-103 (video laat overigens zien dat de werkelijke uitslag 60-102 is).

Natuurlijk, er ging nog heel veel niet zoals het zou moeten. Vooral in de verdediging was met vlagen de discipline qua nakomen van de afspraken niet zoals het zou moeten zijn. Maar de Landsmeerse dames speelden met veel energie. Vol op de transitie. Aanvallend ging het -zeker gezien het feit dat dit pas de tweede wedstrijd was- eigenlijk best goed. De bal werd goed gedeeld en er werd met de nodige creativiteit gespeeld.

Met een effectief schotpercentage van maar liefst 50,6% speelden we bijzonder effectief. Ook reboundend hadden we een flink overwicht: 38 vs 65. Alle ingrediënten om een wedstrijd ruim en zonder problemen te winnen.

Lies van Straaten is nog herstellende van een enkelblessure en Josefien Cornelissen mocht 4 x 4 minuten spelen. Maar verder kwamen alle speelsters volop in actie.

Maud Huijbens pakte een mooie double double met maar liefst 26 punten en 10 rebounds. Denise Bloemkolk was aanvallend ook ‘on fire’ en noteerde eveneens 26 punten. Alle speelsters kwamen op het scoreformulier: Pien Hartman met 12 punten, Claire Hirman met 11 punten, Cheryl Donk met 9 punten, Emma De Wit met 9 punten, Geena Rowaan met 6 punten, Lisa Van Der Water met 2 punten en Josefien Cornelissen met 2 punten.

Volgende week thuis tegen Lokomotief Rijswijk dames 1, die het tot nu toe heel goed doet in de Dames promotiedivisie.