Afgelopen weekend was het voor de meiden van de u20,u18 en 16 het moment om zich te plaatsen voor de landelijke finales in Zwolle.

Voor de meiden van u20 lag er een zware opgave. De eerste halve finale tegen de Orange Angels Academy werd met een redelijk groot verschil verloren dus moesten ze alles op alles zetten om een goed resultaat neer te zetten.

De eerste 2 kwarten ging het gelijk op en namen de Landsmeerse meiden een kleine voorsprong van 2 punten bij het rustsignaal. In het derde kwart pakten de meiden uit Amsterdam steeds een puntje meer wat resulteerde in een verschil van 11.

Dit verschil blijf tot het einde van de wedstrijd staan, 70-59. OAA door naar de finale.

Bij de meiden van U18 was het aanzienlijk spannender. De eerste wedstrijd tegen CBV Binnenland werd met 1 punt verschil gewonnen. Ook de 2de game tegen de fanatieke meiden uit Barendrecht was een waar spektakel. Alle voorwaarden waren aanwezig om in de ICL er een ware thriller van te maken. Het publiek was massaal op de wedstrijd afgekomen en ook uit Barendrecht was een grote schare supporters meegekomen.

Misschien was het niet de beste wedstrijd van de Leeuwinnen maar wel een van de spannendste. Na het eerste kwart stond Landslake 1 puntje achter. Men begon nerveus maar pakte wel 7 punten voorsprong. Die verdween snel na een 0-5 run van CBV. Het 2de kwart het zelfde beeld als het eerste. Puntje puntje ging het heen en weer. 23-25. Na 3 kwarten stond er weer een gelijke stand op het bord. 38-38. Het publiek roerde zich op een geweldige manier en steunde de ploegen met vele toeters en gejoel. Bij het begin van het 4de kwart pakten onze meiden een voorsprong van 4 punten wat enigzins lucht gaf. Een paar ferme blocks van Lions en missers van Binnenland leken hun werk te gaan doen echter richtte de Barnevelsters zich op en kwamen weer terug tot op 1 punt. De laatste anderhalve minuut was bloedstollend. De mensen op de tribune hielden het bijna niet meer. Niemand scoorde terwijl er mogelijkheden genoeg waren voor beide ploegen. Uiteindelijk speelde de meiden uit Landsmeer het professioneel en gedegen uit en plaatsten ze zich voor de finale in Zwolle. Zaterdag om 14.00 uur in het topsportcentrum hopen we weer op onze vaste supportersschare.

Dat deden de meiden van u16 ook. Zij speelden tegen Jolly Jumpers. De eerste wedstrijd werd thuis redelijk makkelijk gewonnen met 63-44. Een goede uitgangspositie voor een 2de game. De Jumpers begonnen echter getergd aan de wedstrijd en pakten direct een 8-0 voorsprong. Even werd er aan Ajax – Tottenham gedacht. Langzaam maar zeker kwamen de meiden meer in hun spel en scoorden er weelderig op los 12-22 na 1 kwart. Dat gaf lucht maar vooral vertrouwen binnen het team. Het 2de kwart ging gelijk op echter Landsmeer hoefde helemaal niet zo hard meer. Met een verschil van 8 punten in het voordeel en met 31-39 werd de kleedkamer opgezocht. Schade beperking en vooral rustig blijven spelen bracht de meiden de overwinning met 10 punten verschil. Met 61-71 verschil op het bord. Over 2 games de betere ploeg, terwijl plaatsing voor de final four het doel was. Mooi om dan gewoon de finale tegen het uiterst sterke Flashing Heiloo te spelen en onbevangen de strijd aan te kunnen gaan. Zondag 19 mei om 16.00 uur gaan de meiden van u16 er vol tegen aan om een prijs te bemachtigen. De meiden uit Landsmeer doen het dus wederom goed in competities en laten hiermee zien dat er voldoende talent is waarmee de aankomende jaren verder gebouwd kan worden.