De meiden van U18 hebben onder leiding van Nadine Boesaart en Clemens Post een grote stap gezet naar de finale van het Nederlands kampioenschap. Voorafgaand aan de halve finales werd een sterk bezet toernooi in de Franse Elzas bezocht. De meiden werden liefdevol opgevangen in gastgezinnen en hebben kennis kunnen maken met het Franse gezinsleven onder de rook van het prachtige Mullhouse. Met een krappe selectie van 8 meiden werd een prachtige derde plaats bereikt. Een grote domper was de blessure van Indy. Zij brak haar pols bij een val na een prachtige drive. De andere meiden pakten de rest van de wedstrijden zeer goed op. Gelukkig was Lisanne de zus van Elise er en is ingesprongen bij de resterende wedstrijden. Die derde plaats was dus een enorme prestatie en een goede opmaat naar de halve finale wedstrijden tegen CBV Binnenland.

De eerste wedstrijd tegen Binnenland was een thriller. Met een kleine rotatie, 2 speelsters waren verhinderd en Indy in het gips, werd er zenuwachtig begonnen. De ballen vielen niet in het netje. Gelukkig stonden de speelsters van Binnenland ook stijf van de spanning. Na 4 minuten stond het 1-1. Daarna begon Binnenland te scoren en stond het na het eerste kwart 17-7. Tijdens het 2de kwart viel de schroom van de schouders van de Landsmeerse leeuwinnen en brachten ze de stand terug naar 3 punten verschil wat een ruststand op het bord bracht van 34-31.

In het derde kwart kwam Binnenland langzaam in foutenlast. Dat maakte dat de Lions steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Er kwam meer vertrouwen in de ploeg en verdedigend werd er hard gewerkt en veel rebounds gepakt. Met een verschil van 4 punten in het nadeel van landsmeer werd aan het 4de kwart begonnen. Het verdedigend goede werk werd voortgezet en de achterstand werd langzaam ingelopen. Met nog 2 minuten op de klok werd de gelijkmaker gescoord. 2 snelle scores van Landsmeer leverde een voorsprong van 3 punten op. Binnenland gooide er nog 2 vrije worpen in maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Behendig speelde de meiden de tijd weg waardoor met 61-62 gewonnen werd.

Op vrijdagavond 10 mei om 20.00 uur spelen onze meiden de 2de halve finale tegen CBV Binnenland. DJ Vincent zal voor de nodige sfeer zorgen. Kom vooral kijken naar spectaculair basketbal en schreeuw de jonge leeuwinnen naar de finale. 

Clemens Post