Zaterdag 6 april is het zover; dan beginnen de play-offs. Loon Lions speelt in de halve finale in een best-of-five-serie tegen Dozy Den Helder. In de andere finale spelen de nummers 1 en 4 tegen elkaar, Solar-systemen Grasshoppers tegen 4Consult-Binnenland.

De serie tussen de nummers 2 en 3 begint zaterdag 6 april in Den Helder, om 17:30 uur. Donderdag 11 april volgt de tweede wedstrijd, eveneens in de marinestad, om 20:30 uur. Dan verhuist de serie naar Landsmeer, waar de derde wedstrijd plaatsvindt op zaterdag 13 april, om 19:30 uur.

Hoe liggen de kansen?

Den Helder kwam een slechte start in de loop van het seizoen te boven en vocht zich naar een tweede plaats. Het team van coach Anna Vicenzetto zit duidelijk in een flow. Maar play-off basketball is andere koek, dus de kunst wordt om de goede vorm mee te nemen naar de serie.

Loon Lions eindigde het seizoen daarentegen niet goed. De laatste paar wedstrijden werd er ronduit slecht gespeeld. Maar in de bekerfinale tegen Lekdetec stond het Landsmeerse team er ineens weer, en hoe. De vraag is: kan dat nog een keer gedaan worden, en hoe vaak?

De kansen? Het hangt er dus maar net vanaf welk van beide Lions-versies we overwegend te zien krijgen. We gaan uit van de Bemmel-variant…

In elk geval helpt het als er veel supporters zijn, zowel uit als thuis. Aanmoedigingen helpen echt. Hopelijk tot zien in Sporthal Sportlaan in Den Helder, zaterdag!

Kaarten
Niet leden Volwassenen: €5,=
Niet leden t/m 12: €2,=
Alle leden: €2,=
Sponsors, leden club van 100, en seizoenkaarthouders gratis