Vandaag waren de grote finales voor de hoogste plekken op het podium. Er waren een groot aantal toeschouwers die de sfeer in de ICL onvergetelijk hebben gemaakt. 

Bij de finales jongens 5/6 (Wagemaker 1 – Montessori 1) & meisjes 5/6 (Wagemaker 1 – Augustinus 2) kwam de Wagemaker twee keer als winnaar uit de bus.

Bij de finale meisjes 7/8 (Montessori 1 – Augustinus 1 )  was het bloedstollende tot de laatste seconden. Hier eindigde het gelijk, waardoor er 5 vrije worpen door elk team genomen moesten worden. Tot aan de laatste vrije worp ging het gelijk op maar toen was er Pleun Overman die de laatste koelbloedig binnen schoot. Hierdoor ging de Montessori er met de overwinning vandoor. 

Bij de finale jongens 7/8 (De Stap 1 – Augustinus 2) was het lang een spannende wedstrijd, totdat Damain Nowee van veraf raak begon te schieten. De Stap nam hierdoor de leiding en heeft deze niet meer weggegeven.

Beide genoemde spelers kregen uiteindelijk ook de MVP prijs uitgereikt. Deze prijs is voor de meest waardevolle speler(s) van het toernooi en staat voor: Most Valuable Player. Deze zijn zorgvuldige gekozen door de aanstormende talenten van Landslakelions. Wij willen beide spelers van harte feliciteren!

Tijdens de uitreiking onder leiding van wethouder onderwijs van de Gemeente Landsmeer konden de teams de bekers in ontvangst nemen. Ook is er voor ieder team gratis toegang geregeld voor de Basketball ‘scool op zaterdag ochtend en de 3×3 training. Dit staat allemaal op de flyer die tijdens de uitreiking is ontvangen. Wij hopen jullie graag daar te zien!

Nu de bekers zijn uitgedeeld en de ICL weer tot rust is gekomen willen wij, als schoolbasketbalcommissie, alle scholen bedanken voor het deelnemen aan het toernooi. Wij hopen dat de bekers op een mooie plek terecht komen. 

Wij bedanken iedereen voor weer een onvergetelijke editie van het schoolbasketbal en wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer terug te zien voor de 41e editie!

Schoolbasketbalcommissie 2019

Uitslagen

Veld 1 Veld 3
15:30 M5/6 Wagemaker 1 – St. Augustinus 2 (12-4) J5/6 Wagemaker 1 – Montessori 1 (22-18)
16:00 M7/8 St. Augustinus 1 – Montessori 1 (10-10) (2-3)
16:45 J7/8 De Stap 1 – St. Augustinus 2 (10-6)

Klassement

J 7/8 M 7/8 J 5/6 M 5/6
1e De Stap 1 Montessori 1 Wagemaker 1 Wagemaker 1
2e St. Augustinus 2 St. Augustinus 1 Montessori 1 St. Augustinus 2
3e Montessori 1 St. Augustinus 2 OBS De Fuik 1 St. Augustinus 1
4e De Hoeksteen 1 De Stap 1 Wagemaker 2 Wagemaker 3