En dat is drie! Na onze meiden van de U18 en U20 hebben de meiden van de U14 het ook voor elkaar gekregen om Nederlands kampioen te worden. De opzet van dit toernooi was dit jaar nieuw. Zo was er een voorronde waar door 16 teams in poultjes van 4 werd gestreden voor een plaats in de kwart finale. Onze meiden moesten hiervoor naar Groningen waar redelijk eenvoudig werd gewonnen van Peatminers en Celeritas-Donar. Crackerjacks waren jammer genoeg niet op komen dagen. Een week later stond de kwart finale tegen Atacus op het programma en ook hier lieten de meiden zich van hun beste kant zien, 88-56. Het team kreeg wel een flinke tik te verwerken door het uitvallen van Yasmin en Jasmijn. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek het voor Yasmin mee te vallen en kon zij na een paar dagen rust de draad weer oppakken. Voor Jasmijn viel het echter niet mee…. knieschijf beschadigd en kruisband afgescheurd. Een klein drama en niet voor het eerst op zo’n betonnen vloer(!). Voor de laatste twee wedstrijden reisden we af naar Lunetten (Utrecht) waar de twee halve finals op het programma stonden. In de ene halve finale wist BS-Leiden nipt te winnen van Jolly Jumpers in een zeer spannend duel. Onze halve finale tegen Dozy Den-Helder kende weinig spanning. Na een flitsende start (13-1) hebben onze meiden de wedstrijd  steeds onder controle gehad. Een hele volwassen wedstrijd waar de meiden zich niet lieten intimideren en met goed samenspel zich uiteindelijk relatief eenvoudig plaatsten voor de finale (75-57).  In de finale moesten we het dus opnemen tegen Leiden, een team waar we in de reguliere competitie nog niet van hadden gewonnen maar … Na een goede start kwam BS-Leiden langzaam beter in de wedstrijd, het eerste kwart was nog voor ons met 19-13, maar aan het einde van het tweede kwart stonden we 5 punten achter (36-41). Nadat Nadine tijdens de rust de meiden had toegesproken en samen met Erik hadden voorzien van een aantal goede aanwijzingen stond de verdediging in het derde kwart veel beter. Binnen twee minuten was de stand gelijk en na 4 minuten vluchtte Leiden in een time-out bij een achterstand van 5 punten. Leiden kwam er daarna ook niet meer door terwijl wij bleven scoren (3e kwart 51-46)  Het spelbeeld in het vierde kwart veranderde niet meer.  Bij Leiden was de angel uit het spel en met een eindstand van 62-51 zijn de jonge leeuwinnen terecht Nederlands kampioen!  Gefeliciteerd Leah, Lexi, Sessen, Tjeetske, Yasmin, Jacky, Pleun, Silke, Desi, Elise, Sarah, Jasmijn en de coaches Erik en Nadine.