De meiden u18 hebben de eerste helft van dit seizoen afgesloten met een 1ste plaats in de competitie.
Het eerste weekend van de competitie stonden er direct 3 bekerwedstrijden op 1 dag gepland. Dat was een uitputtingsslag waar we wel direct van 2 U20 teams wonnen en die dag winnend afsloten. Dat gaf ons direct toegang tot de beker competitie U18/U20.
Tijdens de kwartfinale in november konden we aan de bak tegen het sterke U20 team van Dozy Den Helder. In een volle kleine zaal hebben we daar een topprestatie geleverd tegen meiden die regelmatig meespelen bij de D1 van Den Helder. Na een stroef begin waarbij we moesten wennen een het fysieke spel konden we aardig mee komen en wisten we er een verlenging te slepen. Die verloren we uiteindelijk door dat bij Den Helder de 3 punters gingen lopen en wij iets te veel misten. Ondanks het verlies een prachtige wedstrijd met mooie leermomenten voor onze meiden.

De reguliere competitie begon wat onwennig met een verliespartij tegen Shooters. Met 1 punt verloren in een rommelige wedstrijd en wat dwalingen van de scheidsen. Achteraf misschien wel niet zo erg om de eerste game te verliezen om de focus direct scherp te krijgen.
De wedstrijden die daarna hebben gespeeld we laten zien waar de kracht van dit team ligt. De inside game loopt steeds beter, tegen de 70% pakken we daar alle scores. Niet alleen de lange meiden maar ook anderen rebounden sterk en gaan hard naar de basket. Dat laatste is voor onze tegenstanders lastig te bespelen en geeft ons de ruimte om snel afstand te nemen en een veilige voorsprong te nemen.
Door snel en gedegen aanvalsspel spelen we menig team van de vloer. Onze concurrenten kunnen we onze wil opleggen wat veel vertrouwen aan het hele team geeft. Door hard en goed te trainen trekt iedereen zich aan elkaar op. Voor de coaches een verademing waardoor we gericht kunnen wisselen in wedstrijden ondanks wat blessures die er zijn geweest. Meiden van U16-1 hebben ons goed geholpen gaten te dichten.
Een aantal speelsters traint speelt met regelmaat bij U20 en D2. Goed voor de ontwikkeling en mooi om te zien dat de Dames lijn nog steeds van grote waarde is voor de club.
Door het blessure leed bij de D1 trainen ook daar regelmatig meiden mee en hebben we zelfs een speelster, Indy le Belle, kunnen leveren die een paar wedstrijden minuten heeft kunnen maken bij D1. Ook speelsters van U20 en D2 krijgen de ruimte om minuten te maken in D1. Dit geeft voor de toekomst prachtige mogelijkheden.
Vorig jaar nog training gekregen van speelsters D1 en er nu mee samen kunnen trainen en spelen, wie wil dat niet?
Voor de 2de helft van het seizoen staan er een 4 tal wedstrijden op het programma waar het om gaat draaien. Als we deze kunnen winnen zetten we een grote stap richting de 1ste plak in de competitie. De bond weet nog niet of er een final four gespeeld gaat worden dus reden te meer om de focus te houden en iedere wedstrijd het beste van jezelf geven.

namens het hele team en de staf van de V18-1

Hele fijne feestdagen en een sportief 2018