Op zondag 10 december 2017 van 9:00 tot 13:15 uur is er een Basketball Coach Clinic in Landsmeer. Met maarliefst drie coaches die oorspronkelijk uit de Balkan komen. Burhan Alibegovic uit Bosnië , Laki Lakner uit Kroatië en Radenko Varagic uit Servië. Dat zijn zeker niet de minste landen in Basketball wereld en ook niet de minste coaches. Alledrie hebben ze een grote staat van dienst en wonnen elk meerdere kampioenschappen op diverse niveau’s, Dus we hopen dat veel coaches komen om hun kennis te vergroten op deze leerzame clinic Deze clinic is geaccrediteerd door NBB. Dat betekent dat alle deelnemers een deelnamebewijs krijgen voor de BT licentiepunten.

De onderwerpen

TOPIC 1.- Burhan Alibegovic zal spreken over hoe en op welke manier je uit een fast break in een georganiseerde secondary break of aanval kan komen. Zonder tijd te verliezen vanuit de mislukte break naar een goede aanval? Buhran is een expert!

TOPIC 2- Laki Lakner gaat tientallen specials (entry’s) laten zien voor een 2 -of 3 punts schot. Ook komen enkele specials tegen verschillende zones (2-3 en 3-2) aan bod. Hebben alle coaches in hun arsenaal altijd een speciaal play? Stel je hebt een out of bounds, baseline of sideline en nog maar 3 seconden op de klok? Heb je dan de beste play? Dat komt hier aan de bod en nog veel meer andere zogenaamde smart plays die van jou een winnaar kunnen maken! Laki is de beste man om dat te laten zien .

TOPIC 3.- Radenko Varagic zal de techniek van het spelletje aan bod laten komen. Radenko is bij uitstek een coach die vanuit Servië veel verstand heeft van de technieken die nodig zijn om alle bovengenoemde, fast breaks en special plays uit te kunnen voeren. Radenko zal voornamelijk praten en laten zien hoe hij dit ziet en aanleert bij de individuele trainingen en de ontwikkeling van buiten spelers (posities 1 t/m 4). Hoe hij traint en welke technieken zou een speler moeten hebben die op posities van 1-4 speelt.

Inschrijven in informatie via mail: sporthallandsmeer@gmail.com
Kosten 30 Euro per persoon, inclusief koffie en een broodje.