A.s. zaterdag 13 mei vindt in Sportlaan Den Helder, het ‘Noord Hollands Kampioenschap VU14’ plaats. Een altijd weer spannend kampioenschap met jeugdbasketball van het hoogste niveau! Het VU14-1 team van Landslake Lions zal dan de strijd aan gaan met de jeugdteams van Dozy Den Helder & Flashing Heiloo. Deze 3 beste teams uit Noord Holland gaan dan onderling uitmaken wie dit NHK wint en daarmee als enige van deze 3 zich plaatst voor het NK. Helaas een nadeel voor deze 3 teams, omdat het niveau erg hoog is en alle 3 de teams bij de top behoren in deze leeftijdsklasse van Nederland en eigenlijk alle 3 ook op het NK zeker een kans maken. Dit is ook dit seizoen, net zoals ieder jaar, ook weer zichtbaar in het aantal speelsters dat is uitgenodigd voor selectietrainingen van het Orange Angels U14 & U15 team. Het niveau onderling ligt ook niet ver van elkaar vandaan. Zo won Landslake Lions in de competitie al een x van beide teams en verloor het al een x van beide teams.

Het NK, dat over 2 speeldagen is verdeeld, zal een week later van start gaan in Lunetten en op 3 juni eindigen met de finale dag in Tubbergen.

Het programma tijdens het Noord Hollands Kampioenschap op zaterdag 13 mei:

11.00uur: Dozy Den Helder – Flashing Heiloo.

13.30uur: Landslake Lions – Verliezer wedstrijd 1.

16.00uur: Landslake Lions – Winnaar wedstrijd 1.

Het VU14-1 team van Landslake Lions: