Staf en spelers van Heren 1 feliciteren spelers en coach van JU 14-1 met het behalen van hun Kampioenschap ! Fantastische prestatie !!!!! GO LIONS!!!!!

De JU 14-1 zijn gisteren in de ICL kampioen geworden.
Een geweldige afsluiting van heel mooi seizoen met een prachtige ontwikkeling van de spelers en het team.

Tijdens de wedstrijden in de normale competitie was er al een stijgende lijn zichtbaar maar werd er soms nog wel eens een wedstrijd verloren.

Aan het eind van de reguliere competitie konden we ons nog net als vierde plaatsen voor de nacompetitie : een uit- en thuis wedstrijd tussen de bovenste vier ploegen.

We begonnen deze finale met een uit wedstrijd tegen Binnenland. Na een spannende wedstrijd weten we deze game met 1 punt uit het vuur te slepen.

Wedstrijd 2 is thuis tegen Celeritas. Helaas komen beide scheidsrechters niet opdagen en moet deze wedstrijd opnieuw ingepland worden

Wedstrijd 3 en 4 zijn tegen Flevo Musketiers. De uit wedstrijd wordt met invaller coach Johan Kaal relatief makkelijk gewonnen ( Johan nog bedankt!). De thuis wedstrijd gaat wat stroever maar levert uiteindelijk ook de 2 punten op. Dan gaan we naar het belangrijke weekend. Op zaterdag uit en op zondag thuis tegen Celeritas. In Groningen spelen we aanvallend wel goed maar in de verdediging staan we teveel punten toe en wint Celeritas verdiend deze game. De volgende dag kunnen we ons thuis al revancheren.

Na weer een super spannende wedstrijd houden we de punten in de ICL.

Na de verlies partij in Groningen hebben we het niet meer in eigen hand.

In de laatste ronde gaat het nog om 3 ploegen Binnenland, Celeritas en Landslake Lions. Celeritas moet uit tegen Flevo Musketiers en wij thuis tegen Binnenland. Op donderdag avond zie ik dat toch wel verrassend Celeritas heeft verloren in Lelystad. Op naar de laatste wedstrijd.

Opdracht is simpel. We moeten winnen anders is Binnenland kampioen.

Helaas moeten we het zonder Ivar doen die het hele seizoen erg sterk speelt.

De start van de wedstrijd is niet goed en Binnenland loopt een paar punten weg maar aan het eind van het 1 ste kwart komen we weer op gelijke hoogte. In het tweede kwart pakken we een voorsprong van een paar punten en houden deze tot het einde van het 3e kwart vast.

In het laatste kwart komt Binnenland weer dichterbij en zelfs op voorsprong maar nu zie je de kracht van onze boys. Ze komen weer terug en pakken weer de voorsprong en de wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld 72-65. We zijn erg blij maar we kunnen niet uitbundig juichen omdat we nog niet weten wie de kampioen is geworden. Drie ploegen eindigen gelijk op de eerste plaats en niemand is op de hoogte van de officiele regels dus ook geen beker van de bond.

Na een mail naar de bond ontvangen we onderstaand bericht:In deze divisie waren inderdaad meerdere scenario’s mogelijk om ergens met een beker te kunnen staan, helaas.

Nu het gelopen is zoals je hieronder vermeld, klopt het inderdaad dat de drie ploegen gelijk zijn geëindigd.

In een dergelijk geval wordt er een stand opgemaakt van de tussen de drie ploegen, onderling gespeelde wedstrijden.

Zowel Landslake als Celeritas-Donar hebben hun vier thuiswedstrijden gewonnen, enkel Binnenland heeft eenmaal thuis tegen Landslake Lions verloren, waardoor de onderlinge stand als volgt is:

Landslake Lions 8 – 10
Celeritas-Donar  8 –  8
Binnenland         8 –  6

M.a.w. Landslake Lions is kampioen van de 2e divisie Mannen U14 geworden.

Gefeliciteerd Dion, Elliot, Ivar, Jona, Julian, Kiet, Luuk, Rijk, Siejar en Walid en alle ouders en andere fans.

Bedankt voor een geweldig seizoen met een fantastisch slot.

EEN TROTSE COACH

Groet,
Arie Gorissen