Na een voortraject van meerdere (selectie)trainingen bij de verschillende regioteams, was het op zondag 19 maart alweer tijd voor de laatste van de in totaal 2 ‘Battle of Talentsdays’ in Barendrecht.

Tijdens deze ’talentsday’ streden de verschillende regioselecties tegen elkaar in het bijzijn van een groot aantal (jeugd)bondscoaches van de diverse Orange Angels teams. Op deze wijze kregen de speelsters, uitkomend voor de verschillende regio’s, de kans hun basketballtalenten te tonen en zich in de kijker te spelen bij de aanwezige bondscoaches. Na afloop van deze laatste battle of talentsdag was het vervolgens aan deze bondscoaches de taak om een voorselectie samen te stellen van speelsters die zich op 21 mei mogen melden voor de 1e training van het Orange Angels Vu14 & Orange Angels Vu15 team. Voor de coaches soms een zware taak, voor de speelsters een spannende tijd waarin ze (hopelijk) een uitnodiging zouden gaan ontvangen.

Dat daarbij de jeudopleiding van Landsmeer weer goed vertegenwoordigd gaat worden, werd dan ook al snel duidelijk, want Landslake Lions Vu14-1 speelsters Lotte Nijland, Sarah van Eijle, Teuntje Beukers (ook spelend voor Derba) & Landslake Lions Vu16-1 speelsters Sylvana van der Tien en Romee van der Werf mogen zich op 21 mei gaan melden voor de 1e training van het Oranje Angels Vu14 team.

Landslake Lions Vu16-1 speelster Maud Huijbens mag zich die dag bovendien melden voor de 1e training van het Orange Angels Vu15 team.

Een mooie selectie jeugdspeelsters waar speelsters, coaches en de club weer trots op kunnen zijn. Ook de meiden die helaas geen uitnodiging hebben ontvangen, mogen ook zeker trots zijn op hun deelname aan 1 of 2 Battle of Talentsdays.

Gefeliciteerd meiden!