Na 14 wedstrijden gespeeld te hebben maken we de balans op en gaan we voor het hoogst haalbare.

Alle wedstrijden zijn tot nu toe gewonnen. Dat lijkt dan in eerste instantie alsof dat vanzelf gaat. Dat is in het geheel niet zo. Onze tegenstanders hebben ook spongen gemaakt in hun ontwikkeling en zijn driedubbel gemotiveerd als er tegen LLL gespeeld moet worden. Iedereen wil van de koploper winnen dus roepen spelers op die ook in U18 spelen om ons te verslaan. Het komt dan aan op je houden aan afspraken, van je eigen kracht uit gaan, je niet gek laten maken door randverschijnselen, rustig blijven en bovenal genieten van de momenten dat het er om gaat. Het collectief wordt dan nog belangrijker en juist daar in hebben we een enorme stap gemaakt. Als er iemand een slechte dag heeft en het niet allemaal lukt, vangt de rest het op zodat er daarna weer lekker gespeeld kan worden. Speelsters die in een dip zitten worden op de trainingen door ploeggenoten opgebeurd en gesteund om niet op te geven. Hiermee is de groep nog hechter geworden zodat er een enorme drive is opgebouwd. Voor mij als coach heerlijk om mee te werken en voor de speelsters een veilig klimaat waar veel ruimte is voor gesprekjes en vooral veel lol hebben samen.

Maar nu zijn we er natuurlijk nog niet. Er moeten nog 6 wedstrijden gespeeld worden waarbij we het voordeel hebben dat de opgebouwde voorsprong van 6 punten meegenomen mag worden. Dat geeft weliswaar een riante positie maar is geen logische garantie voor succes. De meiden zijn zich daar gelukkig van bewust en trainen hard om de titel binnen te halen. Ook zijn er nog wat rekeningen te vereffenen met de toekomstige tegenstanders waardoor de drive om er voor te gaan hoog is.

Zondag 12 maart staat de eerste wedstrijd in de ICL om 16.00uur. Wil je de toekomstige dames 1 speelsters zien spelen en een team met een missie zien? Dan nodigen we iedereen hierbij uit om te komen kijken en ons aan te moedigen.

Clemens Post