A.s. zondag van 10.00 tot 13.00 uur organiseert de stichting Amsterdam Basketballs’Cool i.s.m. Landslake Lions een toernooi 3 tegen 3 voor deelnemers van de 7 locaties van de Basketballs’Cool.

Voor het toernooi zijn 100 jongens en meisjes in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar ingeschreven. Tijdens het seizoen worden 4 toernooien georganiseerd om de vaardigheden die kinderen hebben opgedaan bij de lessen van de Basketballs’Cool nu in wedstrijdjes ten toon te spreiden. Dat wordt dus een grote drukte op de sportvloer met 100 deelnemers op 6 verkleinde velden en grote drukte op de tribune met veel ouders, opa’s, oma’s en vriendjes die de getoonde vaardigheden willen zien. Deze toernooien zijn vaak voor kinderen de bakermat om blijvend de keus te maken voor de Basketbalsport en vervolgens de overstap te maken naar een van de verenigingen die samenwerken met de stichting Amsterdam Basketballs’Cool