Woensdagavond werd in een uitverkocht Indoor Centrum het achtste finale duel van de NBB Beker tegen de eredivisieploeg van ZZ Leiden gespeeld. Landslake Lions verloor de wedstrijd, maar stal toch de harten van het publiek. Tot diep in het derde kwart wist Landslake Lions er een spannende wedstrijd van te maken, met zo nu en dan zelfs een voorsprong. Helaas kon ons “amateurploegje” het niet de volle veertig minuten volhouden tegen de ervaren profs en ging de winst toch naar Leiden. <!–more–>

De huidige nummer drie van de Eredivisie kwam op volle sterkte en zeer goed voorbereid naar Landsmeer en had toch geen gemakkelijke avond. Michael Madanly opende brutaal met vijf punten op rij waarmee het na een minuut spelen 5-0 voor Landslake Lions stond. Via 12-8 en 16-15 bleef Landslake Lions tot aan de negende minuut voorstaan. De laatste twee scores waren helaas voor ZZ leiden, waarmee het eerste kwart werd afgesloten bij 16-19.

In het tweede kwart had Landslake Lions een mindere periode. Er werd wel goed gespeeld en er kwamen goede opties in de aanval, maar de bal ging iets te vaak net mis. Bij ZZ Leiden begonnen de USA-ers juist nu wel te scoren waarmee ze langzaam iets wegliepen van Landslake. Bij de rust stond ZZ Leiden dan ook met 27-37 voor.

Landslake Lions startte na een half time bespreking van coach Laki Lakner de tweede helft vervolens weer met frisse moed. Alle startende spelers kwamen tot scoren, terwijl bij Zorg en Zekerheid Leiden alleen voormalig international Rogier Jansen tot scoren kwam. De Leidse spelverdeler tekende na rust voor 17 van zijn 19 punten. Dat was het enige smetje in dit kwart voor de Lions, want al na vier minuten was de achterstand weggewerkt tot één puntje; 41-42 en werd het toch weer oppassen geblazen voor ZZ Leiden. Landslake Lions bleef goed spelen, op een paar keer onnodig balverlies na. Dat balverlies kwam deels door een stukje ervaring en deels door de vermoeidheid die langzaam in de ploeg sloop. Hierdoor kon Leiden hun voorsprong behouden. Via 46-50 en 48-54 eindigde het derde kwart bij 49-59.

Nog éénmaal alles uit de kast was het devies voor het laatste kwart, maar de pijp was leeg aan het raken. Na vier minuten spelen in deze periode stond Landslake Lions met 56-67 achter. Elf punten in zes minuten is normaliter niet zo’n probleem voor de Landsmeerders, maar dit keer was de tegenstander toch echt een maatje te groot. Het verschil in trainingsuren en de bredere rotatie van ZZ Leiden werd zichtbaar. Coach Laki Lakner gaf iedereen nog wat speeltijd en Leiden liep vervolgens nog uit naar de 69-89 eindstand.

Voor Landslake Lions is het bekeravontuur nu afgelopen, maar er is wederom een mooi visitekaartje afgegeven, zowel door de club en het team alswel door sommige spelers. Zeker onze 19 jarige pointguard Nino Gorissen liet zien dat hij een toptalent is. Als pointguard tegen de internationals en Amerikanen van ZZ Leiden leidde hij als een ervaren eredivisiespeler zijn ploeg, scoorde ook nog 13 punten en had geen turnovers!

De ervaringen die zijn opgedaan in deze wedstrijd neemt Landslake Lions mee naar de competitie, waar een kampioenschap het doel is. Aanstaande zaterdag gaan Lions bij Lokomotief Rijswijk op bezoek. De knop moet weer om, maar de wedstrijd tegen ZZ Leiden was er een die we niet snel vergeten!

Scores Landslake Lions: Michael Madanly 16 punten, Nino Gorissen 13, Berend Weijs 12, Ahmad Haj Ishak 9, Harvey van Stein 4, Mike Osepa, Jos van der Laan en Yoeri Boeschoten 3, Max Kantelberg, Melle Larooi en Matthias Runs 2 en Malcolm Rustenburg 0.

Scores ZZ Leiden: Daviyon Draper 24, Rogier Jansen 19, Thomas Koenis 16, Jessey Voorn 10, Jonathan Michael Lee 9, Leigh Enobakhare 6, Okke Hoonhout 3, Floris Versteeg 3, Jan Driessen, Merijn Ververs, Calvin Poulina en Leratho Biekman 0.