Het achtste finale duel van de NBB Beker tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landslake Lions is een duel tussen de nummer twee van de Eredivisie en de nummer twee van de Promotiedivisie. Hoe groot zal het verschil zijn, of beter gezegd, hoe klein is het verschil tussen beide ploegen? En wat kunnen we eigenlijk verwachten?
Het professionele eredivisieteam van ZZ leiden is samengesteld uit spelers en oud spelers van ons Nationale Team, een paar jeugdinternationals, twee Amerikanen en een pas gecontracteerde speler van Nigeriaanse afkomst met een Belgische paspoort. Voor Nederlandse begrippen een absoluut topteam, dat ook dit seizoen weer kans maakt op het landskampioenschap.
Maar zijn hun spelers nu écht véél beter dan die van Landslake Lions? Gaan Rogier Jansen en Jonathan Michael Lee de Landsmeerse pointguards El Nino Gorissen en Mad Max Kantelberg zomaar verslaan? Kunnen Jessey Voorn en Daviyon Draper beter schieten dan onze Sniper from Groningen Jos Van der Laan, The Barber from Curacao Michel Osepa of onze Syrische Lucky Luke, die sneller schiet dan zijn schaduw, Michael Madanly?
Zijn onze Tank van Aleppo Ahmad Hadj Ishaq, the Silent Power Melle Larooi en The Rock en Good Old Harvey van Stein, bang voor het geweld van Mohamed Kherazi en Floris Versteeg? Kunnen Thomas Koenis en de nieuwe speler Leigh Enobakhare hoger springen dan onze Shotblock-King Bernd Weijs of Dunking-Dutchman Matthias Runs? Zijn jeugdinternationals Calvin Paulina, Rens Butter of Jan Driessen echt beter dan Mister Octopus Malcom Rustenberg en onze Destroyer from Amsterdam Noord Youri Boeschoten?
Wie deze battle gaat winnen kunt u zelf komen bekijken, op woensdag 11 januari om 20:00 uur in Sporthal ICL in Landsmeer. Kaarten (5 Euro per stuk) zijn te bestellen via mailadres sporthallandsmeer@gmail.com.
Landslake Lions gaat er op die dag sowieso een feestje van maken en de wedstrijd belooft veel spektakel, zorg dus dat u er bij was!