Door Renate Turpijn,

Op 27 december vertrokken we in alle vroegte om 06.45 uur vanaf de ICL met een gedeelte van de JU14 selectie naar Leuven voor het basketball toernooi “De Leuven Wintergames 2016”. Een aantal jongens kwam rechtstreeks omdat ze er met de familie een paar gezellige dagen in België aan vast hadden geplakt.
We hadden rekening gehouden met files, maar dat was niet nodig; we konden zo door zoeven naar onze zuiderburen en kwamen om 09.15 uur in Leuven aan.
Het was koud in de hal (de verwarming deed het nog niet), maar er was verse koffie! We hielden de jas maar lekker aan.

Het toernooi was ingedeeld in 2 Poules. Wij zaten in Poule A. Onze eerste wedstrijd begon om 11.00 uur, dus er was alle tijd om in te spelen.
Er was nog wel een verrassing: het toernooi werd gespeeld met een 5 bal! Daar hadden we even niet op gerekend.

Eerste wedstrijd was tegen Grindfactory A (een samengesteld team van eerste jaars JU14 vanuit verschillende clubs uit België uit de eerste en tweede klasse). We begonnen de wedstrijd onwennig en nog een beetje rustig aan. De jongens moesten echt wennen aan de kleine bal en in België mag toch iets meer tijdens een wedstrijd. Al was het maar omdat 1 van de scheidsen een dame in opleiding was en hierdoor wat verwarring ontstond. Gelukkig wonnen we deze wedstrijd toch met 43-35.

De tweede wedstrijd volgde direct na de eerste en was tegen de Antwerpse Koepel. Een team met grote en zeer fysiek spelende jongens. Ook nu bleek dat er veel mocht tijdens de wedstrijd, maar de jongens waren lekker warm gespeeld en gingen enorm goed om met deze fysieke tegenstander. Deze wedstrijd wonnen we met 41-26.

Toen even een uurtje pauze.

Om 14.00 uur volgde de laatste wedstrijd in de poule en dit ging dus om de eerste of tweede plaats in de poule. De wedstrijd was tegen Zottigem. Een goed spelend team met een paar hele lange jongens. We speelden niet zo fanatiek als de tweede wedstrijd en moesten weer even op stoom komen. Helaas verloren we deze wedstrijd nipt met 36-40. Hierdoor werden we tweede in poule A.

Nu moesten we 2 uurtjes wachten. Om 16.00 uur werden eerste de wedstrijden gespeeld tussen de nummers 4 en 3 uit de beide poules. Om 17.00 uur mochten we weer aantreden tegen de nummer 2 uit poule B: het altijd gevaarlijke en goed spelende Den Helder. Het werd een super spannende wedstrijd. In het eerste kwart stonden we voor met 14-10, maar toen kwam Den Helder op stoom en sloten ze de 2 volgende kwarten af met voorsprong (25-26 en 37-39). Het laatste kwart verliep hetzelfde, maar we wisten uiteindelijk deze wedstrijd door hard werken en goed verdedigen te winnen met 48-47!!! We zijn hierdoor uiteindelijk derde geworden.

Rond 19.00 uur ging de jongens moe, maar met beker en medaille zeer tevreden naar huis!

img_3746