img_3444
Op een koude decemberavond uit in Katwijk tegen de nog ongeslagen koploper spelen is altijd een lastig verhaal natuurlijk. Hoewel Landslake Lions op de tweede plek bivakkeert zag het er toch lang naar uit dat de winst vrij eenvoudig naar Grasshoppers zou gaan.
In een goed gevulde en sfeervolle Cleyn Duin was de topper in de Promotiedivisie een voor het publiek een mooie wedstrijd. Met vele oud eredivisie en oud college spelers op het veld, een paar 3×3 wereld toppers en wat jong aanstormend talent werd er een hoog niveau gehaald. Natuurlijk zaten er ook wat kinderlijke fouten en wat airballen tussen, maar ook spectaculaire dunks, vele blocked shots en geweldige driepunters!
De eerste drie kwarten waren voor de thuisploeg van coach Jeroen Reitsema, die het zonder de geblesseerde Jesper Jobse moest doen, één van de sterkste Promotiedivisie spelers van de laatste jaren. Via een 44-34 ruststand kwam Grasshoppers in de 26e minuut zelfs op een voorsprong van maar liefst 18 punten (58-40)! Velen dachten dat de wedstrijd al gespeeld was op dat moment.
Toch wist Landslake Lions de druk op te voeren in de verdediging en snel weer terug te komen in de wedstrijd. Na 30 minuten spelen stond Landslake Lions nog maar met 65-58 achter. Net als vorige week nam Michael Mandaly vervolgens zijn team op sleeptouw, nu door maar liefst 13 punten te scoren in de laatste tien minuten. Ook had Michael Mandaly de wedstrijd in reguliere speeltijd kunnen beslissen, maar met een 79-79 stand op het scorebord miste hij met een paar tellen te gaan de laatste twee vrije worpen.
In de verlenging die daarop volgde werd Grasshoppers weggespeeld met een 1-11 run, waarmee de Lions met 80-90 toch nog overtuigend wisten te winnen.
De wedstrijd tussen Grasshoppers en Landslake Lions was wederom een bewijs dat het verschil tussen eredivisie en de topteams in promotiedivisie minimaal is. Ook qua snelheid, spanning, dunks, onmogelijke driepunters, emotie en atmosfeer was alles aanwezig in deze topper van de promotiedivisie.
Landslake Lions heeft ook dit seizoen een paar ervaren spelers, maar wat ons vooral blij maakt is dat in een topwedstrijd zoals deze nu ook onze jonge jongens mede de wedstrijd dragen en soms ook beslissen. De 18 jarige Nino Gorrisen speelt gewoon al zijn tweede jaar als startende point guard, de 18 jarige Max Kantelberg is nu de back up pointguard, maar doet niet onder voor Nino en ook de 18 jarigen Youri Boeschoten en Malcom Rustenberg zitten in dit team en maken hun minuten.
Tegen Grasshoppers moest Malcom aan de bak, in een top wedstrijd wist hij zich niet alleen staande houden tussen grote jongens maar ook een belangrijke bijdrage te leveren in deze mooie overwinning. Door foutenlast bij vele anderen, moest Malcom in de laatste tien minuten Joey Schelvis verdedigen, wat hij met verve deed. Tevens had hij aanvallend vele leuke en effectieve acties en twee gescoorde vrije worpen. Vandaag willen we dus de grootste pluim geven aan Malcom Rustenberg die in de eindfase een fantastische prestatie geeft geleverd.
Het is blijkbaar wel de moeite waard om naar Landslake Lions te komen kijken, dat nu steviger op de tweede plaats staat in de Promo. En dat kan aanstaande zaterdag 10-12-2016 om 19.30 al in de ICL tegen De Groene Uilen, de nummer drie in de Promotiedivisie.