20162017-vu16-1Een samen geraapt zooitje, dat gaat niks worden, een rare selectie, geen ervaren speelsters, meiden van buiten die nog nooit op niveau hebben gespeeld, die jonkies gaan het nooit redden tussen die wat ouderen.

Zomaar wat geluiden die we opvingen voor aanvang van dit seizoen. Na een aantal selectie trainingen, waar ook speelsters weer vetrokken, stond er een team van U16-1 speelsters die er eigenlijk allemaal keihard voor wilden gaan op het hoogste niveau. Na het gesprek met de ouders en daarna met de meiden zijn we hard gaan werken. 2 x per week trainen bij mij en 1 x per week getraind worden door dames 1.

En nu 6 wedstrijden verder staan we ongeslagen bovenaan. Hard werken aan fundamentals en oog hebben voor elkaar en voor de details en luisteren naar elkaar heeft er toe geleid dat er een team staat dat voor elkaar door het vuur gaat. En denk maar niet dat ze denken dat ze er al zijn. 4 punten los van de concurrent uit Den Helder geeft geen garanties. Iedere wedstrijd gaat het weer een stukje beter en raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Geen wedstrijd wordt onderschat, geen training gaat slap. Veel lachen en plezier hebben gecombineerd met hard werken en van elkaar leren zijn de ingrediënten waarmee we tot dit resultaat gekomen zijn. Als iemand een keer zijn dag niet heeft helpt de rest haar er weer bovenop te komen.

Een mooi stel meiden die samen maar de Orange Angels gaan, wedstrijden van Dames 1 bekijken, in allerlei selecties zitten, soms afgeremd moeten worden, prima kunnen aangeven als er iets is, goed voor elkaar zorgen. Een mooie groep die het nog ver gaat schoppen.

En niet te vergeten de ouders van deze meiden. Iedere wedstrijd, uit en thuis, zitten ze er weer en schreeuwen ze hun kids naar weer een overwinning.

De stats, de video, de tafel en het management rondom de wedstrijden vullen ze in voor ons. Hartstikke mooi om te zien. De meiden en ik kunnen ons helemaal op de games richten.

Mijn dank is groot.
Clemens Post