By Gideon van der Hijden en Leszek ®.

 


Spectaculaire bekerwinst op CobraNova.
Landslake Lions heeft in het afgelopen weekend de NBB Bekerwedstrijd tegen CobraNova met 74-76 weten te winnen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist Michael Madanly de wedstrijd vanaf de middenlijn te beslissen!
Met nog 49 seconden te spelen stonden de Landsmeerse mannen in Den Haag nog met 71-65 achter en CobraNova had balbezit. Michael Madanly moest met een fout de break van CobraNova afstoppen, waarmee de thuisploeg via twee geraakte vrije worpen op 73-65 kwam. Dus er waren nog maar 44 seconden over en 9 punten te maken, een vrijwel onmogelijke opgave.
Hierna begon de Michael Madanly one-man-show (29 punten deze wedstrijd)… Zijn eerste driepunter zorgde voor de 68-73, de volgende na een mislukte Cobranova aanval maakte dat het 71-73 werd. Een vrije worp voor CobraNova maakte 71-74, waarna met nog maar 5 seconden op de klok Sjenko er een mooie lay-up wist in te gooien: 73-74. Met nog maar 4 seconden te spelen wist Madanly een steal te pakken en vanaf de middenlijn een gecontroleerde buzzer beater los te laten… En ja! Hij ging er feilloos in!
Door deze geweldige overwinning mag Landslake Lions het nu in eigen huis gaan opnemen tegen het eredivisieteam van ZZ Leiden. Die wedstrijd moet dit jaar nog gespeeld worden, de exacte datum hooort u zo snel mogelijk… we gaan er in ieder geval een feestje van maken!