Met ingang van het seizoen 2016/17 is LandsLake Lions gestart de herenafdeling naar een hoger plan te brengen met als doel in alle leeftijdscategorieën op landelijk niveau te spelen. Het streven en het beleid is er op gericht om binnen een aantal jaren in verschillende leeftijdscategorieën op eredivisieniveau te spelen en successen te behalen zoals de dames van Landslake hebben gedaan in de afgelopen jaren.

Het technisch beleid is er op gericht dat talenten zoveel mogelijk worden gefaciliteerd om te trainen en te spelen met hogere leeftijdscategorieën.  Bij LandsLake Lions hebben we deze belangrijke stap inmiddels gemaakt.

Zo zal Antoni Schulte (eerste jaar U18) in de U20 gaan spelen, Faisal Yousofi (tweedejaars u16) gaat banken bij U20 en  Dion Turpijn (tweedejaars u14) speelt bij U16. Ook het vermelden waard is dat Max kantelberg, Malcolm Rustenbrug en Yoeri Boeschoten als eerstejaars heren reeds een vaste plaats bij het team hebben weten te verwerven, evenals Nino Gorissen vorig jaar. Overigens spelen deze 4 spelers tevens in de U20 competitie met als doel talentontwikkeling in U20 helpen te bevorderen en versnellen.

Ook de trainingen staan in het teken van versnelde talentontwikkeling.  We faciliteren om iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten trainen. Sterker nog: in overleg kunnen talenten iedere dag trainen, 3 keer met hun eigen team, 1 shooting training en een keer met een hogere leeftijdscategorie.  Behalve de teamtrainingen zijn er de volgende aanvullende trainingen:

  • Op maandag core stabilty en Loopscholing van Gerald Noorden en Rene Wormhoudt, gevolgd door defense drill olv Milko Lieverst met H1/U20. Een paar spelers van U18 en U16 nemen hieraan deel.
  • Op dinsdag een gezamenlijke shooting training voor de eerste teams van U16/18/20 en H1

Voor de talenten van Landslake hebben we zo een topsportomgeving gecreëerd. Op deze wijze hopen we op termijn (circa 3 jaar) binnen de verschillende leeftijdscategorieën op eredivisie te kunnen spelen.