Met een 2 tal oefenwedstrijden tegen de Belgische Landelijk spelende teams Sint Katalijne Waver & Olympia Denderleeuw, zijn de U14-1 meiden uit Landsmeer het seizoen gestart. Samen met de U20 meiden, dames 2 en dames 1 meiden van Landslake Lions/Loon Lions, bevinden de teams zich dit weekend over de landsgrenzen in het dorpje Willebroek & Sint Katalijne Waver in België.

De u14 meiden mochten op de zaterdag aan de bak, de overige teams komen deze zondag in actie.

Landslake Lions opende tegen het team van SKW. Deze tegenstander wist afgelopen seizoen nog de finale te bereiken van de Beker van Vlaanderen. Het team uit Landsmeer begon sterk en de defense zorgde ervoor dat het tot minuut 4 duurde voordat de tegenstander voor het eerst het netje aan onze zijde wist te vinden. Helaas vergaten wij onszelf te belonen, dus ook wij wisten totdan niet veel te scoren. Uiteindelijk bleken bijde teams gewaagd in elkaar. Wij speelde met een hoger baltempo, SKW speelde met iets meer pricisie. Uiteindelijk ging de overwinning in wedstrijd 1 met een klein verschil van 3 punten naar SKW. Deze wedstrijd liet goed zien dat de tegenstanders al weer een tijdje aan het trainen zijn en zij volgend weekend al de competitie starten. Wij zijn pas afgelopen maandag gestart met een complete selectie aan de trainingen. Mooi om te zien dat we dan als team zo dichtbij komen, zelfs even voorstaan en het deze tegenstander erg moeilijk maken. Een 3 punter van Elise in de laatste minuut bracht de score op 27-24 voor SKW. Het doel voor ons in de volgende wedstrijd was om aan een betere timing te werken, met meer geduld te spelen en onszelf niet vergeten te belonen.

Wedstrijd 2 liet een ander beeld zien dan wedstrijd 1. Vooral de temperatuur dienondertussen buiten 33 graden, zorgde voor een te hete en vochtige zaal, waarin wij veel moeite hadden de concentratie & het hoge baltempo vast te houden. We komen nog wel voor met 10-2, maar vanaf dat moment raakt het motortje op, maken we veel loopfouten en zorgden veel verkeerde passes voor turnovers. Hierdoor kwam de tegenstander terug en wist ook deze tegenstander met een klein verschil van ons te winnen.

Toch was het mooi om te zien dat ondanks de enorme moeite die wij hadden met de hitte in de zaal, dat de meiden zich zo goed mogelijk aan de afspraken hielden en dat er na slechts 1 weekje training al een echt team in het veld stond die voor elkaar vocht. Imani wist in deze 2e wedstrijd een aantal keer voor mooie scores te gaan, die daarbij tevens een aantal vrije worpen opleverden. Daarbij leek zij halverwege deze 2e wedstrijd vervelend neer te komen met een blessure aan haar knie, maar gelukkig kon zij aan het eind van deze wedstrijd toch weer ingezet worden.

Mooie punten gezien waaraan wij kunnen gaan werken de komende weken om vervolgens nog tegen het team van Jolly Jumpers te oefenen, alvorens de competitie start op 17 september met een uitwedstrijd tegen De Hoppers U16 meiden.

Na afloop wedstrijden werd er overnacht bij locatie ‘Bloso’ in Willebroek, alwaar de overige meidenteams reeds waren gearriveerd en het nog lang erg gezellig bleef.