Het Noord Hollands Kampioenschap voor U12 vrouwen. Een kampioenschap waar wij als team al geruime tijd naar uitkijken en waarvoor we dan ook al enige tijd in voorbereiding voor zijn. Niet alleen de speelsters en coaches, maar ook achter de schermen werd er al weken hard gewerkt om dit toernooi in onze eigen ICL zo goed mogelijk te laten verlopen. Van een heus programmaboekje tot een teamfoto poster van 2 bij 3meter, het was er allemaal. Speciale dank dan ook aan teammanager Franciska die soms wel 24uur op een dag mee bezig was en de fam. De Wit die zich ontfermde over de teamfotshoot. Thanks!

IMG-20160426-WA0001

We starten deze dag tegen het sterke Den Helder. Den Helder start scherp en fel en maken een run van 11-0. Wij lijken te afwachtend te zijn is de beslissingen en ook het tempo ligt nier hoog genoeg. Toch komen we terug, maar het 1e kwart wordt gewonnen door Den Helder. In het 2e kwart valt het balletje aan bijde zijden even vaak en zien we 2 teams die meer gewaagd zijn aan elkaar. Uiteindelijk is de score gelijk in dit kwart en gaat Den Helder de rust in met +9. Nog niks aan de hand. Den helder houdt hierbij de bucket compleet dicht.

In het 3e kwart komen we terug. Wij passen ons spel aan en via o.a. Elise (die deze wedstrijd 30 punten maakt) krijgen we meer kansen. We winnen het 3e kwart. Halverwege het laatse kwart zetten we Den Helder verdsr onder druk. We veroveren de bal, maar we weten helaas niet altijd te scoren. Toch komen we puntje bij puntje dichterbij. Met nog 2.5 seconden te gaan mogen we nog 1 x een poging doen en via Desi proberen we in een alles of niets poging tot een 3 punter te komen. Het schot gaat mis, maar er wordt op een andere speelster een fout gemaakt. Helaas komen we niet meer dichterbij en wint Den Helder deze spannende pot met 57-60. Vooral de nr. 15 van Den Helder weet daarbij de ene na de andere nog mooiere en soms verre 3 punter te scoren.

In de 2e game spelen we tegen BV Hoofddorp. We proberen de neuzen dezelfde richting weer uit te krijgen om er nog 1x heel hard voor te werken en in ieder geval de 2e plek veilig te gaan stellen. Hoofddorp lijkt het ons in het begin nog moeilijk te willen gaam maken, maar zeker vanaf halverwege het 2e kwart is het duidelijk dat we deze game niet gaan verliezen. We sluiten deze dag af met een 74-57 overwinning.

Den Helder laat er geen gras over groeien en verslaan het vermoeide Hoofddorp in hun laatste game met ruime cijfers, waarbij zelfs de 100punten grens door Den Helder behaald wordt. Zij mogen dan ook Noord Holland gaan vertegenwoordigen tijden het Nederlands Kampioenschap. Bovendien wordt de nr. 15 van Den Helder (terrecht) aangewezen als de MVP van deze dag. Felicitaties zijn dan ook voor Den Helder, maar wij kunnen terugkijken op een prachtige leerzame dag met leuk basketball en een mooie medaille na afloop die bovendien door de burgemeester werd uitgereikt. Meiden gefeliciteerd! We waren er heel dichtbij, maar trots kunnen we ook zijn op deze prachtige 2e plek!

Verder wil ik iedereen bedanken voor de opbouw van deze dag en alle extra handjes gedurende dit toernooi. Samen hebben we met deze vereniging er een prachtige dag gemaakt van gemaakt en Johan bedankt wederom voor alle tips en hulp.

IMG-20160507-WA0015

Tevens zal er morgen nog een ‘after game interview’ te horen  zijn op de radio van de Lokale Omroep Landsmeer tussen 10.00uur en 10.30uur met medecoach Erik de Roos.