Na een samenwerking van bijna 10 jaar heeft Landslake Lions besloten de samenwerking met het Bolwerk Waterland te beëindigen. Dit besluit is niet zomaar genomen. Er is op veel fronten overleg geweest om de basis voor samenwerking op een nieuwe manier neer te zetten. Dat is helaas niet gelukt.

De samenwerking tussen de verenigingen, die aangesloten zijn of waren, heeft de afgelopen jaren veel opgeleverd aan talentontwikkeling met goede resultaten op nationaal en regionaal niveau. De talloze uren die mensen op vrijwillige basis in het bolwerk hebben gestoken heeft bij verenigingen een basis neergelegd om topsport te bedrijven op het hoogste niveau.
Uiteindelijk hebben de verschillen van inzicht ons doen besluiten om de huidige samenwerking te beëindigen. Uiteraard willen we ons in blijven zetten om samen te werken met de verenigingen in de regio om de positie van basketbal in de regio te versterken en gebruik kunnen maken van elkaars expertise, het opleiden van coaches en scheidsrechters etc. Ook zijn en blijven de verschillende evenementen toegankelijk voor iedereen zowel verenigingen als leden van de verenigingen. We zullen altijd de samenwerking blijven zoeken.

Op het gebied van talentontwikkeling gaat Landslake Lions de lijn die bij dames zo succesvol is neergezet ook aan de mannen kant zelf organiseren. Dit komt zowel de breedte sport als wel de topsport lijn binnen de gehele vereniging ten goede. De aankomende weken zullen er Try Out en selectie trainingen gehouden worden onder leiding van gerenommeerde coaches.
Hierover zullen we  zeer binnenkort informatie geven via onze website.
Het bestuur.