Landslake Lions VU18Op het center court van de ICL speelden afgelopen zondag de nummer 1 tegen de nummer 2 van de VU18 landelijke divisie A: Landslake Lions tegen Jolly Jumpers. Het verschil in de competitie was bij aanvang van de wedstrijd 6 punten in het voordeel van Landslake Lions. Bij winst zou Landsmeer dus niet meer in te halen zijn door de gasten en divisiekampioen worden. Voor de ploeg uit Tubbergen was het dus van belang om te winnen, om zo nog enigszins uitzicht te houden op het kampioenschap. Wedstrijden tussen deze lichtingen van Landslake Lions en Jolly Jumpers zijn eigenlijk altijd superspannend en ‘puntje-puntje’ wedstrijden. Alleen het laatste treffen in Tubbergen won Landslake Lions nog ruim en overtuigend. Maar de editie van afgelopen zondag werd weer ongemeen spannend!

Cheryl was de hele week ziek geweest en speelde daarom niet mee. Gezien haar hoge efficiency is dit een slok op een borrel voor ons team. Aan de andere kant was gelukkig Quinty Kuijper weer volledig inzetbaar.

Het eerste kwart ging gelijk op. Daar waar wij Jolly Jumpers meestal op een vrij lage score weten te houden (gemiddeld zo’n punt of 11 per kwart), waren onze gasten dit keer een stuk productiever. Vooral de Tubbergse Meike Koelman zat in een goede flow en was in het eerste kwart verantwoordelijk voor de helft van de 20 punten die Jolly Jumpers maakte. In het laatste kwart kwam ze overigens weer in the flow, maar daarover later meer. Stand na kwart één: 15-20 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Het tweede kwart was duidelijk voor ons. We plaatsten een 10-0 run en bogen de 5 punten achterstand om in een 5 punten voorsprong. In het tweede deel van kwart 2 verzuimden we om door te pakken, aangezien Jolly Jumpers het in deze fase even niet kon vinden. We misten echter een aantal makkelijke ballen, waardoor we met een bescheiden voorsprong van 7 punten konden gaan rusten: 33-26 (18-6).

In de rust wat puntjes op de i gezet voor wat betreft de aanval en dat pakten de meiden goed op in de eerste fase van de tweede helft. Lies en Quinty K namen in deze fase het team aanvallend op sleeptouw en na een 9-0 run tussen minuut 2 en 6, pakten we brutaal een lekkere 12 punten voorsprong. Achteraf gezien was dit onze grootste voorsprong. Het tweede deel van kwart 3 bleef echter weinig meer over van de voortvarendheid waarmee we uit de kleedkamer kwamen. Besluiteloosheid en weinig overtuiging aan onze zijde gaf Jolly Jumpers weer de kans om terug te komen in de wedstrijd. Ook omdat we het in de verdedigende rebound in deze fase echt lieten afweten, gaven we Jolly Jumpers teveel tweede kansen op scores. Tubbergen kon een 0-10 run plaatsen, waardoor de stand na het derde kwart 47-43 (14-17) was.

De wedstrijd kon dus nog alle kanten op. Het werd letterlijk een ‘puntje-puntje’ wedstrijd. Halverwege het laatste kwart nam Jolly Jumpers weer de voorsprong over. Claire bracht ons met een aantal sterke drives weer in de wedstrijd en met nog 2 minuten op de klok pakten we een 6 punten voorsprong. Een werkelijk knotsgekke eindfase brak aan. Verdedigend hadden we Jolly Jumpers redelijk in de greep, maar de Tubbergse Meike Koelman wist op een Stephen Curry-achtige manier in the buzzer van de schotklok een driepunter van ver achter de boog raak te mikken. Jolly Jumpers kwam zelfs gelijk (61-61). Lindsay was aan onze zijde de hele wedstrijd aanvallend wat onzichtbaar, maar bleek in de slotfase van grote waarde. Eerst scoorde ze na een mooie drive de 63-61. Maar Meike Koelman herhaalde haar huzarenstukje door wederom in de zoemer van de schotklok een hele verre driepunter te raken. Met nog 20 seconden op de klok stond een voorsprong voor Jolly Jumpers van 63-64 op het scorebord. Na de inbounce zochten wij Lindsay, die foutief werd afgestopt in de drive. Lindsay verzilverde de twee vrije worpen koelbloedig en de winst was een feit: 65-64 (18-21).


Een echte thriller van een wedstrijd en beide teams hebben echt reclame voor het basketball gemaakt. Gelukkig trokken wij weer aan het langste eind, waardoor we als divisiekampioen een mooie beker en de medailles in ontvangst mochten nemen. De laatste drie wedstrijden zullen in het teken staan van de voorbereiding op de NK Finale in Zwolle op 14 of 15 mei tegen Almonte. We kijken ernaar uit!

In de dubbele cijfers: Quinty K. 14 (41%), Claire 11 (83%) en Lies 11 (57%).

Schermafbeelding 2016-04-18 om 20.20.47