Landslake Lions Vu14 – BV Hoofddorp Vu14. Alweer de laatste competitiewedstrijd tussen 2 op papier gelijkwaardige teams, die bovendien beiden in voorbereiding zijn op het NHK op 14 mei in Den Helder.

Een 3 tal weken terug was Hoofddorp ons nog te snel en te slim af. Wij mistten in de uitwedstrijd weliswaar 3 speelsters, toch was het vooral de energie en intensie die er aan onze zijde toen ontbrak om het Hoofddorp ook maar 1 helft echt lastig te kunnen maken.

Opdracht vandaag van coach Erik: hard werken!  En dat deden de meiden iedere minuut van de wedstrijd. En of het aan de spanning tussen deze 2 teams lag, maar het duurde tot de 4e minuut alvorens Anouschka de score wist te openen. We weten daarna een klein gaatje te slaan, maar BV Hoofddorp weet nog wel een 3 punter te scoren in de buzzer van het 1e kwart. Met 10-7 beginnen we aan het 2e kwart. In dit 2e kwart lijken wij aanvallend meer snelheid te brengen en verdedigend maken we het Hoofddorp lastiger, maar dit kan beter.

Hoofddorp weet wel te scoren, maar tegenover 1 score van hun, maken wij er steeds 2. Mede dankzij een aantal belangrijke steals in de 1e helft van deze wedstrijd van o.a. Elise, die zij daarna prachtig wist af te ronden en een aantal prachtige snelle drives door Lotte, winnen wij ook dit kwart. (13-6). Tussenstand bij rust: 23-13. Ook de 12 punten van Anouschka hebben in dit 1e deel een belangrijk aandeel in het verschil van 10 punten die er nu is.

In het 3e kwart lijkt de focus heel even weg te zijn. We weten wel te scoren maar krijgen geen grip op de aanval van BV Hoofddorp. Mede dankzij een 5 tal mooie punten van Jasmijn in het laatste deel van dit kwart, mede veroorzaakt door de foutenlast aan zijde van Hoofddorp, weten we ook dit 3e kwart te winnen. ( 13-11). Met 36- 24 starten we aan het laatste kwart. Hoofddorp lijkt aan het begin van dit kwart scherper en dreigt terug te komen, toch weten de Lions meiden hun hoofden koel te houden en vanaf minuut 5 stoppen de scores aan zijde van Hoofddorp en begint Landsmeer weer met scores te komen. Uiteindelijk laat dit kwart duidelijk zien dat beide teams gewaagd zijn aan elkaar en eindigd deze in een 12-12. Imani maakt het laatste punt. De Eindstand komt hiermee op 48-36 in het voordeel voor de Leeuwinnen uit Landsmeer.

Het was vandaag duidelijk dat Hoofddorp veel moeite had om ons aanvallend af te stoppen en dat is een compliment waard voor het aanvallende spel en het harde werken van het hele team.

20160417_141952