Apollohal, de hal waar het vandaag gebeuren moest voor onze jonge Landsmeerse Leeuwinnen van het Vu14 team bestaande uit u12 en u14 speelsters. Tegenstander van vandaag: BC Apollo Vu16; deze keer aangevuld met nog wat extra speelsters die in het team mogen spelen en het team versterken. Het was dan ook duidelijk dat BC Apollo maar 1 doel had; het verlies in de laatste 17seconden van de vorige ontmoeting recht te zetten en belangrijke punten te pakken voor het kampioenschap in deze regiocompetitie.

Daarintegen is het Landsmeerse team in voorbereiding op het NHK Vu14 en zou dit voor ons vooral een leerzame dag moeten gaan worden. En dat werd het op zowel positieve als negatieve manier..

Bij de warming up is er al een flinke basketballwedstrijd-sfeer voelbaar in een hal die veel te warm en broeierig aanvoelt. De meiden maar extra uitgelegd genoeg te blijven drinken om de energie en het vochttekort weer aan te vullen.

Er wordt op dat moment op 4 velden gespeeld. Direct links naast ons wordt een wedstrijd beslist met een 3 punter in de buzzer. Een minuut later volgt ditzelfde tafareel op het veld rechts naast ons, waar er in de laatste seconden ook daar een 3 punter de eindscore bepaalt. De meiden lijken even onder de indruk te zijn van al het gejuich wat daardoor ontstaat, maar al snel is de focus en concentratie weer op de warming up. Ook Anouschka sluit dan aan en Sarah is erbij op de bank om het team aan te moedigen.

FB_IMG_1460323504187

Apollo begint met een run van 8-0. Wij laten ons op snelheid aftroeven. Na een genomen time out komen wij beetje bij beetje meer in de wedstrijd. Het 1e kwart wordt verloren met 20-9. Niets aan de hand, ook de vorige keer keken we tegen een achterstand aan. Bovendien is het veld in de Apollohal iets groter en de belijning iets anders, waar we even aan moeten wennen. Dit is ook weer een leermoment voor ons dat we mee gaan nemen. Meerdere 3 puntpogingen worden dan ook gemist. Apollo weet in het 1e kwart bijna alle schoten te verzilveren en dat is zeker een compliment waard aan dat team vandaag. Waarbij de ene score nog mooier is dan de ander.

Vanaf vooral het 2e kwart proberen we de basket meer aan te vallen om de scores te maken en vaker uit te boxen om zo de kansen van de tegenstander te beperken.. Helaas lukt dit niet. Iedere keer als we foutief afgestopt worden wordt er doorgespeeld. Dus de kansen om er een wedstrijd van te maken wordt daarmee verkleind voor ons. En de energie die wij erinsteken lijkt daardoor te weinig op te leveren. Ook al lijkt Apollo vandaag sterker, we proberen er toch iedere minuut een mooie wedstrijd van te maken. Helaas worden er meerdere malen onsportieve fouten op ons gemaakt (elleboog in het gezicht na een fluitsignaal, elleboog op de kaak en aan de armen hangen op de aanvaller met bal) maar deze worden niet afgefloten of bestraft.. tsjah dan wordt het wel heel lastig.

Op de momenten dat er geen fouten zijn is bovendien ons baltempo te laag. 12-3 is de score van Apollo in dit kwart. Bij rust dus een achterstand van 32-12. Een lage score, maar nog altijd weinig aan de hand. Hopelijk kunnen we dit van ons afzetten en doorpakken.

In het 3e kwart geven we nog steeds niet op. Wij lijken scherper uit de rust te komen en eindelijk de scores te maken. Apollo lijkt vermoeid door het hoge baltempo in het 1e deel van de game en wij lijken nieuwe energie gevonden te hebben. Met meer druk in de defense winnen wij dit kwart met 8-13. Dat is het resultaat van hard werken door het gehele team en meer dan een compliment waard! Mooi om te zien dat ondanks een flinke achterstand en het gevoel bij de speelsters dat de fouten die er op hun gemaakt worden niet worden afgefloten, dat ze toch niet willen opgeven. We blijven werken voor ieder puntje. Doordat er niet afgefloten wordt bij fouten, lijken beide teams steeds meer de grenzen op te zoeken. Meerdere malen vliegen de Landsmeerse speelsters met bal en al door de lucht, eindigen tegen de basket of eindigt een balgevecht in een koprol die tijdens een turnwedstrijd een 10+ had opgeleverd.

In het laatste kwart lijkt er eindelijk een wedstrijd tussen 2 teams te ontstaan met scores aan beide zijden. Ook de fouten lijken nu langzamerhand afgefloten te worden, wel gebeurt dit dan pas op aangeven van ons. Helaas is de wedstrijd dan al lang gespeeld. Eindscore is 55-38 (15-13 stand dit kwart). Voor BC Apollo een belangrijke winst. Voor ons een belangrijk leermoment in de ontwikkeling. We verliezen vandaag de wedstrijd terecht door een beter en scherper spelend Apollo, het is alleen jammer dat het ons onmogelijk werd gemaakt om terug te kunnen komen en er nog een beetje een leuke wedstrijd van te maken tussen 2 teams die het leuk vinden tegen elkaar te spelen.