Als voorbereiding op het laatste deel van dit seizoen, deed het Vu14 team van Landslake Lions deze ochtend mee aan het Ladies Day Tournament 2016 in Amersfoort.

Het doel deze dag was voornamelijk om tactisch weer een aantal stappen te kunnen zetten en leren om te gaan met fysieke tegenstand. Daarom streden wij als U14 team in een U16 poule.

Met de tegenstander Bourgondië Vu16 begon om 09.45uur de 1e game. In het begin speelden we nog een beetje afwachtend & met een te laag baltempo in de opbouw. Toch kwamen we al snel tot score en bleek het Vu16 team van Bourgondië niet opgewassen tegen onze snelheid en wendbaarheid. Eindstand na 20minuten: 20-10.

2e tegenstander deze dag was het U16-2 team van BC Apollo. Voor ons een bekende tegenstander uit de competitie waarin we voor de winter nog speelde. Dit was echter nog aan het begin van het seizoen en we hadden toen vooral in het 1e deel van de wedstrijd veel moeite met Apollo en vooral de fysieke kracht van dit team. Echter leek ook BC Apollo vandaag ons niet te kunnen stoppen en vanaf het begin van de game sloegen we een klein gaatje, dat langzaam groter werd. Vooral Anouschka en ook Sylvana wisten de basket in de 1e 2 games veelvuldig te vinden door harde snelle drives. Toch werd er ook niet nagelaten om met mooie passes, ook de andere speelsters tot score te laten komen. Eindstand deze game: 27-12.

De 3e game was tegen het sterke U16-2 team van BV Hoofddorp. Tegen dit team startte we wederom erg scherp en kwamen dan ook verdiend op een voorsprong van 7 punten. Helaas werden wij ietwat slordig in de afronding en waren we in een aantal gevallen te laat terug in de defense. Beetje bij beetje kwam Hoofddorp hierdoor terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleef de score steken op een 13-13 gelijke stand.                        In de laatste game moest er nog wel ‘ even gewonnen worden’ om de 1e plek veilig te stellen.

De tegenstander in de laatste game was het Vu16 team van Cangeroes. Zij waren duidelijk niet van plan om ons te laten winnen en in het veld waren dan ook 2 strijdbare teams zichtbaar. Er werd aan beide zijde fanatiek gespeeld en vooral hard gewerkt. Omdat er te veel kansen mis gingen, probeerden we via een time out wat meer rust en organisatie in het spel te krijgen. Gelukkig pakte het team dit erg goed op. Uiteindelijk weten we deze laatste game te winnen met 16-12. Niet een heel groot verschil, maar wel een verschil dat werd gemaakt door goed teamspel en het harde werken van het complete team. Met deze winst werd ook de eindzege van dit toernooi behaald. Gefeliciteerd meiden!

We hebben vandaag een aantal grote stappen gemaakt, waarin het team een aantal goede zaken heeft laten zien, wat we dit seizoen nog niet eerder hadden gezien. Vooral een aantal individuele speelsters verbaastte ons positief met het aanvallende spel waarin de basket actief opgezocht werd. Verdedigend moeten we zeker nog een aantal stappen gaan maken, dus daar gaan we de komende periode hard aan werken.

Fijn Paasweekend!