Wederom een mooie affiche op het programma; de U14 meiden van Landslake Lions vs. Dozy Den Helder. 3 weken terug eindigden we in een nederlaag met +35 uit in Den Helder. Den helder was daarin fysiek sterker en liet onze meiden soms kansloos.

Vandaag tapte we uit een ander vaatje. We spraken af er hard voor te gaan & te vechten voor iedere bal. Daarbij moesten we ervoor zorgen dat geen enkele aanval aan de zijde van Den Helder te gemakkelijk zou gaan worden. Zichtbaar waren de meiden er klaar voor. Helaas was aan onze zijde Anouschka niet inzetbaar, maar was ze wel aanwezig om het team aan te moedigen.

Vanaf minuut 1 gingen de meiden er hard in en doordat wij fysiek sterker begonnen, konden we het 1e kwart afsluiten met een 11-10. Dit verschil had in ons voordeel nog groter kunnen zijn, daar de omschakeling van ons soms te veel tijd vergt en Den Helder weet hier dan altijd weer goed gebruik van te maken.

Ook in het 2e kwart lijken we sterker en scherper. We weten Den Helder dit kwart zelfs op 5 punten te houden. Vooral in de defense zijn we scherp en komt Den Helder er moeilijk door. Score dit kwart: 10-5. Ruststand is 20-16.

Na de rust lijkt er een compleet ander team van Den Helder in het veld te staan. Met meer druk en scherpte maken ze de ene na de andere score en lijken wij de weg soms kwijt te zijn. We zijn niet scherp en maken vooral de verkeerde keuzes in de aanval. Te vaak willen (te) geforceerd voor de lay up gaan en vergeten we de pass naar buiten naar de openstaande medespeelster.

Uiteindelijk wint Den Helder het 3e en 4e kwart te simpel, maar blijven we, vooral dankzij het harde werken, onder de 20punten verschil. Een groot verschil met de vorige wedstrijd tussen beide teams.

Het was mooi om te zien hoe een aantal speelsters vandaag boven zichzelf uit stegen qua niveau en aan de hand van Lotte, het team niet opgaf. Helaas missen we nog te vaak van de vrije worplijn, iets wat toch een terugkerend probleem lijkt te zijn gedurende de wedstrijden als de druk hoger is. Een percentage van rond de 10% raak is daarbij te laag om het verschil te kunnen maken en gebruik te kunnen maken van de persoonlijke fouten van de tegenstander. Hoe dan ook is dit een grote stap vooruit en werd Den Helder in de 1e helft goed onder druk gezet en waren er soms erg mooie scores te zien. Zelf moeten we nu met meer rust en overzicht de foutjes aan onze zijde eruit gaan krijgen en doorgaan op de felheid en het harde werken van vandaag.