Jolly Jumpers vs Landslake Lions VU18

Bron foto: jollyjumpersbasketbal.nl

Een mooi affiche afgelopen zaterdag in Tubbergen: Jolly Jumpers VU18 vs Landslake Lions VU18. De nummer 2 tegen de nummer 1. Jolly Jumpers hijgt ons in de nek met slechts 2 verliespunten meer dan wij. De thuiswedstrijd wonnen we nipt met 3 punten verschil, in een duel met een relatief lage score: 50-47. Het beloofde dus (zoals gewoonlijk) weer een spannende wedstrijd te worden.

Jolly Jumpers miste met de geblesseerde Birthe Steggink een belangrijke speelster. Maar ook onze selectie was verre van okselfris. Lisa (al een hele week ziek thuis), Quinty B. en Lindsay (beiden nog herstellende van een blessure) konden helaas niet meespelen. De laatste twee waren uiteraard wel naar Tubbergen meegereisd en op de bank aanwezig om hun teamgenoten aan te moedigen.

Toch begonnen we met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Het spel van Jolly Jumpers was ons bekend, het game plan was duidelijk en de meiden waren overduidelijk vastberaden om een goed resultaat neer te zetten.

Het verschil werd in de eerste helft gemaakt. Verdedigend hadden we de zaak prima op orde, want we gaven Jolly Jumpers weinig ruimte om tot makkelijke scores te komen. We lieten dan ook in de gehele eerste helft maar 16 tegenpunten toe. Daartegenover schoten wij in de eerste helft naar behoren. We kwamen op een gemiddeld schotpercentage vanaf de vloer van 50%, wat zeker okay is. Maar 6 uit 8 vanachter de driepuntslijn (75%) is natuurlijk uitstekend! Vijf van deze driepunters in de eerste helft kwamen op naam van Pien, die een uitstekende middag beleefde.

Via 7-16 na het eerste kwart, gingen we rusten met een comfortabele +22 voorsprong van 16-38. De video laat zien dat we eigenlijk een puntje meer hadden gescoord, hetgeen wordt bevestigd door een foutje in het scoreformulier in de 3e minuut van het 2e kwart, waar per ongeluk 1 punt is geteld bij een gewone 2-punt score. Gelukkig had dit deze wedstrijd geen gevolgen.

De tweede helft verkoos Jolly Jumpers verdedigend het roer om te gooien en in een zone te gaan verdedigen. Helaas konden wij ons goede schotpercentage uit de eerste helft niet voortzetten. We kwamen nu niet hoger dan 31% vanaf de vloer, waarbij we nu 2 uit 8 schoten vanachter de boog. Jolly Jumpers was de tweede helft aanvallend en verdedigend zeker scherper dan in de eerste helft, maar kon uiteindelijk toch onvoldoende terug doen om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Van onze voorsprong kon Jolly Jumpers uiteindelijk nog 4 punten afsnoepen, zodat het sheet een eindstand van 46-64 toonde.

In de dubbele cijfers: Pien 23 (53%, waarvan 7 driepunters tegen 64%), Lies 12 (63% en 9 rebounds) en Quinty K. 11 (33%).

Een lekker win waardoor we nu 4 verliespunten minder hebben dan Jolly Jumpers. De volgende wedstrijd is op 12 maart, dus pas over 4 weken. Tegenstander dan is Grasshoppers.