Door o.a. blessures & griepjes ontbraken maar liefst 8 van de 12 speelsters 1 of meerdere trainingen afgelopen week. Bovendien was onze enige 2e jaars u14 speelster Anouschka vandaag in Tubbergen tijdens de “Battle of talents” games. Gelukkig was U12 speelster Silke er extra bij om ons te helpen.

Doordat er zoveel speelsters ontbraken deze week, was ook daarme de scherpte weg. Dit was zichtbaar in de warming-up en dus ook in de wedstrijd. Daar waar de warming-up rommelig en zonder scherpte erin verliep, trokken we dit door in de gehele 1e helft. Passes kwamen niet aan & verdedigend maakte we de verkeerde keuzes. Daarin waren we vaak verdedigend ook te laat. In het gehele 1e kwart vergaten we bovendien voor een schot te gaan, ook al stonden we helemaal open. Ook dufden we niet goed de basket aan te vallen. Slechts 1 schotpoging in het 1e kwart en een handjevol aanvallen op de basket, die vaker mis dan raak gingen.

Tsjah, wanneer je niet scherp bent, dan kijk je met 4 U12 speelsters en 7 1ejaars U14 speelsters al snel tegen een achterstand aan. Het Vu16-2 team van Landslake Lions, met daarin speelsters die 4 jaar ouder zijn dan onze u12 speelsters, maakten namelijk goed gebruik van de foutjes aan onze zijde. In de gehele 1e helft weten wij slechts 6 punten te scoren. Wel wordt er aan beide zijden veel foutjes gemaakt, vooral door slecht verdedigend werk. (Beide teams eindigen deze game met 24 persoonlijke fouten).

In de 2e helft spreken we af om de basket nog meer aan te vallen en dit werkt. We komen vaker tot scoren en vanaf minuut 5 mogen we richting de vrije worp lijn, omdat U16-2 dan 5 teamfouten heeft. Dit gebeurt trouwens ook in het laatste kwart. We spelen zeker in het laatste kwart met meer durf en scherpte. Het tempo gaat omhoog en Vu16-2 lijkt vermoeid te raken en soms een stapje te laat te zijn. Uiteindelijk weten we door hard te werken en met meer felheid de basket aan te vallen, dit laatste kwart te winnen. (14-15). Daarbij weet U12 speelster Silke, door een prachtige drive, te scoren en verslaat ze daarbij 2 U16 speelsters. Landslake Lions Vu16-2 wint de wedstrijd met een ruim verschil. Gelukkig blijven daarmee de punten wel in Landsmeer.

Het is goed dat we een wedstrijd als deze goed en vooral positief kunnen afsluiten en dat we met goed samenspel en meer scherpte ook een u16 tegenstander het erg lastig kunnen gaan maken. Ook deze wedstrijd hebben we stappen gemaakt die dit jonge team de komende seizoenenen beter zal gaan maken. Wel is het belangrijk dat tijdens de warming-up de focus al 100% gericht moet zijn op de wedstrijd en soms even minder de lol erom heen. Dit is iets wat beter kan en moet en te vaak niet goed is.

Komende week wacht ons thuis de wedstrijd tegen het U14 team van Den Helder. Wederom een mooie wedstrijd.