Vandaag de thuisgame van Landslake Lions Vu14 – Akrides Vu16. Helaas met Imani (griep) afwezig, maar Sarah en Donna weer inzetbaar.

We starten de game fel. We spreken af met een hoge intensiteit te spelen en verdedigend ons mannetje uit te boxen, zodat de tegenstander geen kans krijgt om bij een gemistte kans voor een 2e scoringskans te gaan. Helaas lukt dit laatste echter niet goed. Bij ons is de focus nog te vaak en te veel op de bal, waardoor we het uitboxen soms vergeten.

Aanvallend spelen we erg sterk. De hoge intensiteit zorgt al snel voor de 1e kansen en omdat we scherp zijn in de afronding staat er na 5 min. al een 10-0 run op het scorebord. Pas vanaf de 6e minuut weet ook Akrides de 1e punten te maken. We sluiten het 1e kwart af met 18-6.

Met veel druk op de bal zetten we ook in het 2e kwart dit spel goed door. Ook dit kwart is duidelijk voor ons 22-11. Bovendien weet Julia een aantal keer prachting te scoren uit de centermoves die we de afgelopen weken met onze lange speelsters hebben geoefend. 40-17 is de ruststand.

Na de rust zien we echter een compleet andere game. Akrides gaat vanaf dat moment steeds vaker in een zone spelen en wij lopen ons hierop vast. Dankzij wat kleinere aanwijzigen weten we toch nog een aantal keer te scoren. Aan onze zijde hebben we bovendien het geluk dat er veel loopfouten gemaakt worden door de tegenstander en dat zij minder scherp zijn in de afronding. Toch komt Akrides dichterbij en winnen het 3e en 4e kwart. Een mooi einde van de wedstrijd met de 1e 3punter van Jasmijn die daarmee de eindstand zet op 53-34. Een winst die vooral dankzij een sterk optreden in de helft van de wedstrijd werd behaald. De 2e helft was vanaf onze zijde te ronmelig en te onrustig. Mooi om te zien dat het harde werken wat het team deed in de 1e 2 periodes, voldoende blijkt te zijn om met een ruim verschil de punten in Landsmeer te houden.

Persoonlijke scores;

Anouschka 15 punten (waarvan 2 x 3punters), Sylvana 12 punten, Desi 8 punten, Isabelle 5 punten, Lotte & Julia 4 punten, Jasmijn 3 punten dankzij 1 prachtige 3 punter & Marit 2 punten.

20160207_143344

Volgende week staat de uitgame in ons eigen ICL op het programma tegen Landslake Lions U16-2. Hopelijk kunnen we er dan wederom een spannende wedstrijd van gaan maken.