12646902_10206659822229096_4868380855842126095_oMet een gedeelde derde plaats is HSV Basketball uit Haren een positieve verrassing in onze competitie. Onze eerste wedstrijd van dit seizoen troffen we reeds deze meiden en wisten we de winst maar ternauwernood te pakken met 4 puntjes verschil. De ploeg uit Haren speelt wel wat wisselvallig de laatste periode, maar dat was voor ons geen reden deze wedstrijd maar enigszins licht te nemen. Nog altijd zonder Quinty B., maar wel weer met Lisanne die volledig mocht spelen, startten we zaterdagavond aan de wedstrijd op het center court van de mooie Harense sporthal.

Het eerste kwart startten we nog wat onwennig en hadden we moeite om de basket te vinden. Pas halverwege het eerste kwart gooiden we de schroom van ons af. Misschien had het te maken met de binnenkomst van een grote supportersschare bestaande uit de familie van Lies die in de omgeving van Haren toevalligerwijs hun jaarlijkse familiedag vierde. Het bracht in elk geval veel sfeer op de tribune en het had aanvallend een goede uitwerking op onze meiden. Verdedigend lieten we nogal wat steken vallen door slecht te helpen, waardoor HSV een aantal keer vrije doorgang had. Via een heuse buzzerbeater van Quinty K. sloten we het eerste kwart af met 13-18.

12640374_10206659823309123_3239822673651796200_oTweede kwart hadden we de zaken verdedigend een stuk beter voor elkaar. Er werd goed en intensief verdedigd en nu was ook de helpverdediging prima in orde. We hielden HSV dit kwart op 2 punten en dat zegt genoeg. Jammer dat we zelf ook teveel ballen nog misten, anders was de voorsprong met rust nog groter geweest. Quinty K. presteerde het nogmaals met een buzzerbeater het kwart af te sluiten. Ruststand 15-33 (2-15).

De tweede helft was van lagere kwaliteit. Dat had zeker ook te maken met het feit dat de arbiters hadden besloten veel vaker te fluiten voor (kleine) foutjes aan beide kanten. Het zorgde ervoor dat het tempo uit de wedstrijd geraakte, hetgeen voor de vele toeschouwers natuurlijk minder aantrekkelijk werd. De strafworpen werden aan beide zijden maar matig genomen, waardoor de scorende productie gering was. We wonnen dit kwart nipt met 10-11. Stand na derde kwart 25-44.

Het laatste kwart was niet echt om over naar huis te schrijven. We begonnen nog redelijk, maar daarna ging de kaars langzaam maar zeker uit. Zeker ook een verdienste van HSV dat door bleef knokken en het laatste kwart dan ook terecht met 17-15 wist te winnen. Eindstand 42-59.

Een wedstrijd met twee gezichten. Helaas konden we een goede eerste helft niet doorzetten. Maar het verschil gemaakt in het tweede kwart was voldoende om de wedstrijd uit te spelen en toch een knappe overwinning op HSV te pakken.

In de dubbele cijfers: Quinty K. 16 (46%) en Pien 11 (50%). Volgende week uit tegen Jolly Jumpers in Tubbergen.

Schermafbeelding 2016-02-07 om 16.34.27