Den Helder uit, altijd lastig. Den Helder heeft een goed en sterk spelend Vu14 team dat gedurende de gehele wedstrijd een hoog tempo weet vast te houden. Daarbij zijn ze erg fel in de omschakeling met snelle scores tot gevolg.

Aan onze zijde hebben we vandaag 2 blessures, Sarah is aanwezig, maar niet inzetbaar vanwege een pijnlijke knie. Donna is herstellende van een enkelblessure thuis gebleven. Gelukkig was Sylvana weer volledig inzetbaar.

We spreken af scherp te blijven op de omschakeling van de tegenstander, iets waar wij de afgelopen 2 weken op getraind hebben. We beginnen goed aan de wedstrijd. Den Helder komt voor via een vrije worp. Wij komen al snel gelijk en pakken zelfs een kleine voorsprong. Gedurende dit 1e kwart weten wij goed bij te blijven en via mooi teamspel krijgen we steeds een kleine voorsprong. Aanvallend ziet het er organisatorisch goed uit. Helaas vergeten we de simpele vrije lay ups te scoren en kiezen we iets te vaak voor de pass naar buiten; gevolg is een gemist schot met rebound vaak voor Den Helder. Uiteindelijk weet Den Helder aan het eind van dit kwart een kleine voorsprong te pakken en deze wordt gedurende de wedstrijd (helaas voor ons) groter.

Toch is het niet de score en/of de afloop van de wedstrijd waar wij ons op concentreren, maar vooral op de individuele taken en afspraken. En daar zit veel vooruitgang in. Helaas loopt het niet vlekkeloos, maar tussen trainingen en wedstrijden zit een groot verschil. Toch is het mooi om te zien dat we niet opgeven en keer op keer er hard voor werken.

Wij wisselen daarbij veel door om veel speelsters in verschillende combinaties te zien spelen, wat soms erg rommelig spel tot gevolg lijkt te hebben, maar sommige speelsters spelen vandaag 1 van hun betere wedstrijden en hebben grote stappen vooruit gezet.

En dat is precies wat we wilden terug zien; juist tegen een felle en snelle tegenstander als Den Helder, belangrijke stappen maken om vooruitgang te boeken. Al met al voor het gehele team een leerzame wedstrijd. Met iets meer beweging in het aanvallende spel en de juiste slimme keuzes te maken (lees=simpele) in het krijgen van kansen, kunnen wij onszelf meer cadeau doen. Cadeautjes die we vandaag iets te gemakkelijk weggaven. IMG-20160131-WA0004