Schermafbeelding 2016-01-31 om 22.48.06Na de zeperd tegen BV Hoofddorp hebben de meiden van Landslake Lions VU18 afgelopen week fris getraind. Tegenstander dit weekend was BC Apollo. De vorige wedstrijd werd weliswaar uiteindelijk ruim met 36 punten verschil gewonnen, maar dat verschil werd pas laat in de wedstrijd bepaald.

De thuiswedstrijd in de kleine zaal van de ICL werd een stuk makkelijker gewonnen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat BC Apollo dit keer geen hoop kon koesteren op een goed eindresultaat. BC Apollo had duidelijk geen antwoord op de verdedigende druk die we goed gaven en kwam het eerste kwart moeilijk tot scoringskansen. Pien was goed op dreef en tekende voor maar liefst 15 punten in de laatste 5 minuten van het eerste kwart (waaronder 3 driepunters). Stand na eerste kwart 28-4.

Het tweede kwart ongeveer hetzelfde beeld, behalve dat we verdedigend het niet konden opbrengen om de druk op de ketel te houden. Hierdoor kreeg BC Apollo meer ruimte voor een aantal lay-ups. Inmiddels was BC Apollo teruggevallen in een zône en we hadden in de organisatie even moeite om om te schakelen. Gelukkig pakten we het daarna weer goed op. Ruststand 56-19 (28-15).

De tweede helft stond vooral in het teken van langere aanvallen, waar we onze zône-aanvallen goed konden oefenen. Dat leverde een aantal mooie aanvallen op, die helaas niet altijd werden beloond met een score. De aanvallende productie in de tweede helft was daarom minder dan in de eerste helft, maar er werd zeker aardig gespeeld. Eindstand 90-42 (via 73-31 na het derde kwart).

In de dubbele cijfers: Pien 23 (56%, waaronder 5 driepunters tegen 45%), Denise 14 (78%), Claire 12 (75%), Lies 11 (35%) en Quinty K. 11 (29%).

Vermeldenswaardig deze wedstrijd is tevens de triple double van Lies met 11 punten, 11 rebounds en 10 steals!

Schermafbeelding 2016-01-31 om 23.07.02

Volgende week een flink stukje rijden naar Haren voor de game tegen HSV Basketball.