Landslake Lions Vu14 – BC Apollo Vu16. 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Van de tegenstander was bekend dat ze zeer fel kunnen zijn en over lengte beschikken. Bovendien was er de verwachting dat ze er alles aan zouden gaan doen om de bal van ons af te grijpen.

Aan onze zijde hebben we de laatste tijd veel gewerkt aan schottechniek en willen we daarmee de komende tijd meer en meer onze stempel op de wedstrijden gaan drukken. In de laatste wedstrijden moeten we nog te veel vertrouwen op scores gemaakt vanuit de lay ups of dichtbij onder het bord. Nu willen we ook van buitenaf gevaarlijker worden.

We spraken deze wedstrijd 2 zaken af;

  • meer kansen creeëren dan de tegenstander & een hoog tempo in de aanval.

Beide zaken ging direct vanaf het begin al erg goed. Het hoge tempo was er en we kregen meer kansen. Helaas mistte wij in de afronding en wist BC Apollo de score te openen. Via 0-4 naar 4-4. Vanaf minuut 3 is Apollo scherper en feller en weten zij een klein verschil te maken en langere tijd te behouden. (10-14 stand na 1e kwart). Dankzij de vele kansen behouden wij het vertrouwen.

Het 2e kwart is eigenlijk hetzelde verhaal. 2 felle teams die strijden om iedere bal en er helemaal voor gaan. Anouschka weet in het 2e kwart 10 punten te scoren en daarmee onze Lions in de strijd te houden. We komen iets dichterbij en gaan met 22-23 de rust in. (12-9 kwartstand).

Wij zijn moe, maar bij de tegenstander lijkt nog meer energie kwijt te zijn en zij hebben in het laatste deel veel balverlies door slordige passes. Wij blijven echter te veel stilstaan en maken geen beweging naar de basket. Hierdoor hoeft de tegenstander in de defense niet hard te werken om ons buiten de bucket te houden.

3e kwart: Apollo is vlak na de rust wederom scherper, maar via een mooie steal met score van Isabelle weten we toch bij te blijven. Even later scoort Desi haar 1e 3punter van dit seizoen. En dat voor een laatste jaars u12 speelster spelend tegen een U16 team. Apollo scoort dit kwart net iets vaker en loopt uit naar 31-34. Toch komt er aan onze zijde meer beweging naar de basket en moet Apollo harder werken om ons tegen te houden.

Laatste kwart:

Via Jasmijn en Sylvana(vrije worp) openen wij de score. 34-34. Tot aan minuut 6 in dit kwart scoren beide teams om en om. De spanning is op en rond het veld goed zichtbaar. Sommige Vu12 hebben een plekje naast het veld opgezocht om ons team aan te moedigen. Ook op de tribune is de spanning voelbaar en zichtbaar en begint het Landsmeerse publiek onze leeuwinnen aan te moedigen alsof het een kampioenschapswedstrijd betreft. Omdat Apollo iets te gemakkelijk de weg vrij krijgt richting de basket besluiten we in een full court press de tegenstander onder druk te zetten en proberen we iets te forceren.

Met nog 30 seconden op de klok staat het 41-44. We besluiten om nog 1 x er vol voor te gaan en in een alles of niets pogin schiet Desi op 15seconden voor het einde een 3 punter raak. Haar 2e deze game. 44-44. Apollo neemt de bal snel in, maar net voordat ze willen scoren aan de andere zijde, maakt Anouschka een prachtige steal en zet Lotte nog 1 x met haar allerlaatste beetje energie een versnelling in. Lotte had tot op dat moment nog geen lay up geraakt..

Wat rest is een prachtige pass in een 2-1 situatie die door Lotte in de laatste seconde van de wedstrijd wordt verzilverd met een rake lay up. Met 46-44 pakken wij de winst op dit sportief en energiek spelende Apollo en behouden wij de punten  in Landsmeer.

Punten die behaald zijn door hard werken, een hoog tempo en vooral meer kansen krijgen dan de tegenstander. Er ging veel mis, maar op iedere 2 kansen van Apollo, stonden er 3 kansen vanaf onze zijde. Een verdiende overwinning en zowel op de bank alsmede op de tribune brak er even een klein feestje los. Gefeliciteerd meiden!

IMG-20160124-WA0000

Persoonlijke scores:

Anouschka 17punten,  Desi 14punten, Julia 4punten, Sylvana 3punten, Lotte, Marit, Isabelle en Jasmijn: 2 punten.

Sarah en Donna waren vanwege een blessure /herstel niet inzetbaar.