Na de nipte, maar goede nederlaag tegen ons eigen VU16-2 vorige week was het vandaag tijd voor de tweede wedstrijd in deze nieuwe poule. KTC VU16-1 is een tegenstander die we kennen, in onze laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft wisten we in het hol van de leeuw in Overveen het kampioenschap veilig te stellen. In die wedstrijd was het Anouschka die ons op sleeptouw nam en met maar liefst 38 punten zeer nadrukkelijk haar stempel op deze wedstrijd drukte. Helaas moest zij ontbreken vanwege een belangrijke wedstrijd met VU16-1 en het was interessant om te zien hoe onze eerstejaars U14 en tweedejaars U12 meiden zich zouden houden vandaag. Zonder vakantieganger Erwin maar met hulp van Emma hadden we ons goed voorbereid op het fysieke spel van KTC, strak verdedigen, snelheid in de omschakeling en rust in de aanval waren de afspraken. Donna die na haar enkelbreuk voorzichtig is begonnen met optrainen en Sarah met een knieblessure waren niet inzetbaar.

De voorbereiding was lastig, alle velden bezet en slechts kort warmdraaien op het veld. Kort voor de wedstrijd toch maar Anouschka op het sheet gezet, haar vader wilde haar graag komen brengen om misschien in de tweede helft nog mee te kunnen doen.

Het eerste kwart was rommelig, we misten kansen maar omdat we fel stonden te verdedigen kwam KTC ook niet makkelijk tot scoren. Lotte, Desi en Sylvana wisten het net te vinden waardoor de kwartstand 7-8 in ons voordeel was. Iedereen kwam goed aan spelen toe waarbij met name Imani en Isabelle zich uitstekend lieten zien.

Het tweede kwart was voor ons, Julia, Marit en Jasmijn wisten te scoren maar het was vooral Sylvana die helemaal los kwam, met 11 punten en haar eerste driepunter van het seizoen nam zij ons op sleeptouw en een verrassende 21-24 ruststand was het gevolg. We wisten het KTC moeilijk te maken om ‘in the paint’ te komen en zij scoorden dan ook vooral van afstand.

Inmiddels was Anouschka aangekomen en zij zou in de tweede helft haar opwachting maken. Het was mooi om te zien hoe zij zich volledig in dienst van het team stelde en links en rechts met assist strooide. Ook de andere meiden bleven geloven in de overwinning en we bleven doorwisselen. Veel rebounds van Yara en scores van Desi, Julia en wederom Sylvana hielden ons in de race. Door een verre driepunter van KTC in de laatste seconden van het kwart gingen we met slechts één punt achterstand (36-35) het vierde kwart in.

We begonnen het laatste kwart met onze beginopstelling Lotte, Desi, Isabelle, Sylvana en Julia. Sylvana was wederom effectief en we namen brutaal een voorsprong. De klok tikte weg en in tegenstelling tot vorige week wisten we nu wel kalm te blijven op de beslissende momenten. Sylvana en Anouschka namen de ploeg op sleeptouw, maar ook Lotte, Julia, Desi en Isabelle kwamen tot scoren en via een kwarstand van 9-16 was de overwinning binnen. 45-51! Trots namen onze meiden het verdiende applaus van de wederom massaal meegereisde ouders in ontvangst. Met maar liefst 8 meiden op het sheet was het een echte team-effort maar de prestatie van Sylvana mag niet onvermeld blijven, een season-high 28 punten!

Conditioneel zit het trouwens ook wel goed met onze meiden, na het douchen hadden de dames ook nog energie over voor een sneeuwballengevecht op de parkeerplaats.

Het was een leuke en leerzame wedstrijd, KTC is een sportieve en leuke ploeg om tegen te spelen en we moesten echt aan de bak vandaag. Een van hun meiden raakte op het oog vervelend geblesseerd en namens ons team wensen we haar veel sterkte, hopelijk valt het mee.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Apollo, het oude team van Erwin. Dit zal waarschijnlijk de grootste uitdaging van ons seizoen tot nu toe worden dus we zullen weer hard en goed moeten trainen deze week!

TEamfoto