Schermafbeelding 2016-01-10 om 16.23.09De kerstvakantie stond in het teken van rust, dus werd afgelopen week de training weer hervat ter voorbereiding op de eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft. Tegenstander was BS Leiden, waarvan thuis vrij makkelijk werd gewonnen. Aangezien we met een onvolledige en niet okselfrisse selectie naar Voorschoten konden afreizen, was het toch afwachten hoe wij het er in deze uitwedstrijd vanaf zouden brengen.

De eerste 5 minuten kwamen we goed door. Er werd met veel druk verdedigd, waardoor Leiden moeite had om tot haar aanvalsspel te komen. Binnen no-time stond het dan ook al 2-14. We hielden dit spel echter niet vast en verzuimden om verder door te stomen. Dit had vooral te maken met het feit dat we niet het geduld konden opbrengen om goede georganiseerde aanvallen te spelen. Door een aantal misverstanden in onze press, kon Leiden een aantal keer tot makkelijke scores komen. Daarnaast ging Leiden in een zoneverdediging staan, wat ons even (gelukkig niet lang) organisatorisch wat ontregelde. Stand na eerste kwart: 11-20.

Het tweede kwart bleef Leiden in de zone staan. Maar we lieten duidelijk zien dat spelen tegen een zoneverdediging voor ons geen probleem oplevert en dat we dat eigenlijk wel prettig vinden. De diverse zone-aanvallen liepen prima en we creëerden veel open schoten tegen hoge percentages. Binnen een aantal minuten liepen we uit naar 15-36, waarna Leiden verstandig besloot de zone te laten voor wat het was. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 21-51 (10-31).

Opdracht voor de tweede helft was om vooral veel druk te geven in een half court defense. De nadruk werd niet gelegd op het zoveel mogelijk zelf scoren, maar vooral op het niet laten scoren door de tegenstander. In het begin van het derde kwart kwam weinig terecht van dit streven: we werden te vaak aan alle kanten in de 1-1 gepasseerd. Ook aanvallend waren we niet best. Niet zozeer in de afwerking, maar meer in het maken van de juiste keuzes en de matige uitvoering van onze plays. Het was dat we de laatste paar minuten weer een beetje de geest kregen, waardoor werd het kwart nog kon worden afgesloten met een minimaal positief verschil:14-18. Stand na derde kwart 35-69.

Het vierde kwart stemde gelukkig weer tot tevredenheid. Aanvallende hoogstandjes en prima georganiseerde en uitgevoerde plays. En een scherpe half-court defense. De kenmerken van het spel zoals we dat graag zien. Complimenten aan de meiden dat ze -ondanks dat de wedstrijd verre van spannend was- echt scherp de wedstrijd wilden eindigden. Met een goed gevoel en een paar oogstrelende aanvallen konden we de wedstrijd afsluiten met een 43-94 winst (8-25).

De scorende productie was ook deze wedstrijd weer netjes over alle speelsters verdeeld, hetgeen weer bevestigde dat we qua scorend vermogen op meerdere mensen kunnen leunen. Wat erg prettig is.

In de dubbele cijfers vandaag: Pien 16 (38%), Claire 14 (50%), Quinty K. 14 (44%, 8 rebounds, 5 assists), Thirza 12 (67%), Lies 12 (63%).

Schermafbeelding 2016-01-10 om 17.28.09

Volgende week staat Basketball Academy Zwolle op het programma in de ICL Landsmeer.