Landslake Lions vu20 besloot om maar eens een keer niet te gaan basketballen. Het hele seizoen basketball hier en basketball daar. Tijd om de koppies even leeg te maken en met het team op stap te gaan. Een mooie plek om dat te doen is Maastricht icm Valkenburg. Onder begeleiding van 3 mannen gingen de meiden op stap en was het ff 2.5 uur karren om op tijd te zijn voor de eerste activiteit. We zouden nog een tussenstop maken bij De Lucht, maar die schijnt er  niet meer te zijn, of die hebben ze verplaatst.  Limburg, het land der vlaaien en daarom gingen de meiden lekker een eigen vlaai bakken in de Bisschopsmolen. Onder de bezielende leiding van bakker Olaf werden er mooie creaties gemaakt. De begeleiding was ondertussen de stad aan het verkennen na een half uur gezocht te hebben naar een parkeerplaats. Wat was het druk in Meestrech, maar wel gezellig. Na het vlaaienbakken kregen de meiden de tijd om lekker door Meestrech te lopen, boodschappen te doen of wat dan ook. Om 19 uur werden zij verwacht in Donatello’s. Een pizzeria waar wij allen heerlijk hebben gegeten. Na het eten naar onze slaapplek in het aan de Maas gelegen Stay OK. Twee kamers voor de meiden en 1 voor de begeleiding. Ik moet zeggen, het is niet meer zoals vroeger. Het team had zich tot vroeg in de ochtend vermaakt op de kamers en hebben in de nacht ook nog Meestrech onveilig gemaakt. Dan de volgende dag en die zou zwaar zijn. Ontbijt moest al gedaan zijn voor 9:30 uur. Maar je kan zeggen wat je wil, iedereen was lichamelijk op tijd aanwezig bij het ontbijt. Ruim op tijd zelfs. Daarna uitchecken en hup in de auto naar Valkenburg. Daar stond op het programma Lasergamen in de grotten. We waren op tijd om eerst nog even wat te drinken en weer een vlaai of appeltaart naar binnen te werken op het terras in het toen nog redelijk rustige Valkenburg. Op naar het lasergamen. De meiden zochten het harnas met de rode landslake lampen uit en met een ferme yell trokken zij ten strijde tegen een tegenstander van formaat. Moe maar voldaan hebben zij een uur in de grotten als schietend rond gebracht. Nog even een rondje Valkenburg en toen was de pijp leeg. Op naar huis. Bij mij in de auto lagen de meiden na 2 minuten al te pitten. Ondertussen nog een snack bij de Mac en tijd om afscheid van elkaar te nemen. Meiden, namens de begeleiding, zeer bedankt voor het weekend waar de koppies even anders waren dan basketballen. Meiden, zoals we ze nu beter leren kennen en ze hebben het met met elkaar volgehouden deze twee dagen met heel veel lol. De lachsalvo’s vlogen om onze oren. Super gedaan. De begeleiding geeft de dames weer over aan de trainers en wij denken dat ze er weer klaar voor zijn. Iedereen een goede jaarwisseling en tot volgende jaar (volgende week al). Be prepared !

Ronald, Maikel en Rob