20151220_142714

Het Vu14 team van Landslake Lions was dit weekend van de partij tijdens het ‘X-Mas Cup 2015’ toernooi in Luxemburg. Voor de meeste van deze jonge groep meiden en ook voor de coaches, betekende dit de 1e keer ervaring opdoen tijdens internationale wedstrijden.

Landslake Lions – Sparta Bertrange.

We startten de zaterdag tegen het Vu14 team van Sparta Bertrange uit Luxemburg. Landsmeer begint scherp en loopt beetje bij beetje uit. De 3punter van Anouschka wordt helaas daarbij afgekeurd, 3 punters worden niet toegewezen. In een sportieve leuke wedstrijd lijken beide teams te gaan voor de overwinning en zijn zeer gewaagd aan elkaar. Met nog 6 seconde staat het 40-38 en krijgt Sparta 2 vrije worpen. 1e raak, de 2e mis, waarna de rebound voor ons. 40-39. In de break die erop volgt wordt er een slimme, maar onsportieve fout gemaakt op Anouschka, ook 2 maal. De 1e raak, de 2e mis. Met nog slechts 2 seconde vliegt de bal uit en mag Landsmeer weer ingooien. Eindstand 41-39. De 1e winst op een internationaal toernooi is daarmee bereikt. De 24 seconde klok die slechts via de scheidsrechters zelf worden bijgehouden lijken geen probleem te zijn voor de teams.

Landslake Lions – BG Bonn.

Het Duitse Vu14 team uit Bonn lijkt ook verslaanbaar. Echter blijken de Landsmeerse meiden die nacht een erg gezellig feestje te hebben gehad en te laat het bed in te zijn gegaan. De wedstrijd begint slap en Bonn loopt al snel uit naar 7-1. Landsmeer komt niet in de wedstrijd. Veel turnovers die direct afgestraft worden. Bonn pakt de winst met 25-15. De kopppen van de Landsmeerse Leeuwinnen lijken te hangen, dit zagen ze niet aankomen. En sommige hebben nu al spijt van hun nachtelijke avonturen.

Landslake Lions – HighFive Tilburg.

Nadat we de meiden een motiverende speach geven, lijkt de energie en het vertrouwen in het veld toch weer terug te zijn. Het gaat soms met moeite maar uiteindelijk wordt Tilburg toch enigszins simpel opzij gezet. Hiermee is de 2e winst binnen.

Compliment aan het team dat ze na een teleurstellend verlies, door hard te werken en elkaar te helpen deze dag met winst af weten te sluiten.

Die avond vind er ook nog een “Allstar game” plaats. Vanuit Landslake Lions zijn Anouschka, Isabelle, Sarah, Lotte & Marit geselecteerd en spelen zij in een u12/u14 mixed team samen met meiden van Sparta Bertrange uit Luxemburg, tegen een mixteam van u12/u14 meiden van HighFive Tilburg en het Belgische Waregem. Ondanks een aantal fraaie scores van onze Lions winnen zij deze game niet. Maar het spelen met leeftijdsgenootjes uit andere Landen lijkt ook weer een waardevolle ervaring te zijn.

20151219_201628

Op zondag spelen we de laatste poulegame tegen het Belgische Waregem. Een snel en slim spelend team. Bij winst staan we mogelijk in de finale. Bij verlies spelen we de troostfinale. Het 1e deel van deze game gaat gelijk op, we komen zelfs heel even voor. Helaas slaat in het 2e deel toch weerde vermoeidheid in het team en daarmee veel slordige passes en 1 handige lay ups die niet worden afgerond. Waregem is duidelijk fitter en de oudere Belgische meiden maken het ons erg moeilijk. Door de winst van Waregem spelen zij in de finale tegen BG Bonn. Bonn wordt daarin uiteindelijk de winnaar met 3 punten verschil.

Wij spelen de troostfinale om de 3e en 4e plek tegen Sparta Bertrange. Helaas lopen we door de vermoeidheid al snel achter de feiten aan. De combinatie van de fysieke, snelle tegenstanders, de in totaal van 5 wedstrijden in 2 dagen en de warmte die binnen in de zaal soms richting de 35 a 40 graden steeg, lijken voor ons net even te veel. Anouschka loopt daarbij al snel tegen haar 4e (tijdens dit toernooi het maximale toegstande aantal) fout aan en Sarah raakt daarbij geblesseerd aan haar enkel. Het sportief en leuk spelende Sparta wint deze troostfinale.

Uiteindelijk pakken we tijdens dit voor ons eerste internationale toernooi, een mooie 4e plek met 2 verdiende overwinningen. De ervaring die we hiermee opdoen is voor dit team, inclusief de coaches erg waardevol. Toch was het niveauverschil niet heel groot tussen de verschillende teams en was er ook zeker de mogelijkheid er om de toernooiwinst te pakken. Naast de wedstrijden was er ook erg veel plezier en kunnen we vooral terugkijken op een geslaagd en vooral een leuk weekend waarin de meiden de ervaring kunnen meenemen naar volgende toernooien. Names de 3 coaches Erik, Emma & Erwin; meiden bedankt!

20151220_163820-1

 

Tine de Wit willen we bovendien bedanken voor het tafelen.