vs DynaDe allerlaatste wedstrijd van 2015 mocht Landslake Lions VU18 aantreden tegen hekkensluiter Dyna ’75. De meiden uit Heerenveen hadden nog geen wedstrijd kunnen winnen, maar laten wel progressie zien. Zo wist BV Hoofddorp vorige week met een relatief klein verschil te winnen van Dyna ’75. Desondanks waren we het aan onze stand verplicht deze wedstrijd makkelijk winnend af te sluiten. We waren niet compleet wegens blessures en vakanties, maar kregen deze keer steun van Thirza. Ook Lies begon grieperig aan de wedstrijd en heeft uiteindelijk maar mondjesmaat gespeeld (hele tweede helft op de bank gezeten). Lisanne mag na haar blessure weer maximaal 15 minuten spelen.

Op het center court van de ICL was het vanaf de eerste minuut duidelijk dat het krachtsverschil tussen Landslake Lions en Dyna ’75 nog altijd te groot is. Het duurde tot de 7e minuut van het eerste kwart voordat Dyna ’75 haar eerste punten mocht laten noteren. De stand was toen al 21-2. Uiteindelijk was de score na het eerste kwart 26-8.

Het tweede en het derde kwart vertoonde een gelijk spelbeeld met een moeilijk tot scoren komend Dyna ’75, ondanks dat we halverwege het tweede kwart onze full court pressie lieten varen. Voor ons ook een goede gelegenheid om wat nieuwe aanvalsopties in de praktijk uit te proberen. De kwart standen bleven min of meer constant. Stand na tweede kwart was 53-15 (27-7) en na het derde kwart 79-22 (26-7).

Het laatste kwart ebde de concentratie wat weg. Misschien was het de natuurlijke drang om de 100-puntengrens te halen zo groot, dat we vergaten scherp te verdedigen. Compliment aan Dyna ’75 dat ze -ook al was de achterstand onoverbrugbaar groot- hun kans roken en in de laatste fase van de wedstrijd voluit doorging en een aantal fraaie scores kon noteren en dit laatste kwart tot 18 punten kon komen. Uiteindelijk werd de 100-puntengrens bereikt en heeft Lisa de eer om de appeltaart te bakken. Eindstand 101-40 (22-18).

De scores waren mooi verdeeld met in de dubbele cijfers Pien 17 (64%), Quinty K. 17 (35%), Lisanne 15 (50%), Claire 12 (67%), Denise 12 (60%) en Thirza 11 (57%). Lisa kwam met 8 punten net niet in de dubbele cijfers maar had wel verreweg het mooiste rapportcijfer qua efficiency met 6 rebounds, 6 assists, 7 steals en 2 blocked shots.

Dit was de laatste wedstrijd in 2015, waarbij onze meiden terug kunnen kijken op een 100% record (10/0). Tegen HSV, Jolly Jumpers, BV Hoofddorp en Grasshoppers moesten we alle zeilen bijzetten om de punten te pakken, dus er is nog niks bepaald in deze competitie. Ook in 2016 zullen we voluit moeten gaan en ontwikkeling moeten tonen om aan het eind van deze competitie om het landskampioenschap te mogen spelen. We gaan ervoor. Om te beginnen op 9 januari tegen BS Leiden.

Iedereen een fijne kerstvakantie en jaarwisseling toegewenst. Tot in het nieuwe jaar!

Schermafbeelding 2015-12-20 om 22.18.49