TEamfoto

Vandaag de uitwedstrijd tegen KTC VU16, met ons het enige ongeslagen team in deze najaarscompetitie. Bij winst zouden we het kampioenschap veilig stellen, bij verlies zou KTC volgende week met een goed resultaat tegen Volendam een feestje kunnen vieren.

Omdat we de voorgaande wedstrijden wat minder geduchte tegenstanders troffen, hebben we ons ons de afgelopen weken goed en specifiek kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Spacing, snelheid en explosiviteit in de aanval en daarbij de discipline om hard te willen in de verdediging waren de aandachtspunten.

Het team heeft hard gewerkt en er stond een solide gameplan, maar alles valt en staat natuurlijk met de uitvoering, hoe zou het met de zenuwen gaan?

Aan het begin van het eerste kwart was het meteen Anouschka die een grote stempel op de wedstrijd drukte, ze opende met een driepunter en wist verdedigend de gevaarlijkste speelster van KTC goed af te stoppen.

Ook de andere starters Lotte, Desi, Sarah en Sylvana waren goed bij de les en van nervositeit leek aan onze kant geen sprake. KTC had moeite met onze felle defense en kon geen antwoord vinden op de afstandschoten van Anouschka die haar vizier dus vanaf de eerste minuut op scherp had staan. Via punten van Jasmijn, Julia, Sarah en Anouschka sloten we het eerste kwart met een 14-21 voorsprong af.

Sarah en Lotte liepen beiden al snel in het 2e kwart tegen een 2e fout aan en werden daarom wat langer op de bank gehouden, net als Sylvana in verband met een lichte trainingsachterstand. Er was dus werk aan de winkel voor de overige meiden. Jasmijn, Imani, Isabelle, Julia, Marit en Yara kweten zich prima van hun taak, verdedigend stond het als een huis en we wisten kansen te creëren. Dat deze niet allemaal werden verzilverd is jammer, maar daar gaan we aan werken. Het kwart werd met 12-11 gewonnen door KTC, maar de voorsprong was intact gebleven. Er was wel een puntje van zorg omdat Anouschka tegen haar derde fout aanliep. Ruststand 26-32.

In de rust afgesproken om rustig te blijven in balbezit, ruimte te maken en het goede moment te kiezen voor schoten en 1 tegen 1 acties. Anouschka kreeg wat meer rust in verband met haar foutenlast en moest wat meer afstand nemen in de defense. Ze bleef echter onverminderd scoren en ook Sylvana kwam na de rust helemaal los. Keihard werken, scoren en blocked shots, goed werk!

Omdat onze meiden zich keer op keer over de screens bleven vechten moest KTC het regelmatig zoeken in verre driepunters. Een groot compliment hiervoor! Jasmijn, Desi, Sylvana en Anouschka wisten het net te vinden en via 13-22 liepen we uit naar 39-54. Inmiddels was Yara uitgevallen met een enkelblessure, erg jammer want zij zette haar stijgende lijn van de afgelopen weken ook in deze wedstrijd voort.

Onze tweeling Marit en Julia was erg moe na een schoolreis naar Londen, maar beiden kwamen steeds beter in de wedstrijd en ook Imani en Isabelle lieten zien dat ze aan het terugkomen zijn na een periode van minder trainen.

Het vierde kwart was eigenlijk een formaliteit, het verschil was gemaakt en we concentreerden ons op het spelen van lange aanvallen. Jasmijn, Lotte, Marit,
Desi, Anouschka en Sylvana maakten de punten en we maakten ons op voor een feestje. Twee minuten voor tijd was er een applauswissel voor Anouschka die een dijk van een wedstrijd afsloot met maar liefst 38 punten (5 driepunters). Na de sportieve felicitaties van de meiden van KTC en een ovatie van het publiek was het tijd voor taart en bubbels in de gezellige kantine in Overveen.

Medecoaches Erwin (werkzaamheden) en Emma (Kampioenswedstrijd met haar Derba team) konden er vandaag helaas niet bij zijn, maar onze geblesseerde Donna was de hele wedstrijd goed aanwezig op de bank.

Deze week gaan we nog even nagenieten van deze mooie serie van tien wedstrijden. Ons doel (plaatsen voor de hoogste U14/U16 poule) is bereikt en dat zonder nederlaag.
Vrijdag vertrekken we met een grote groep speelsters en aanhang richting Bertrange in Luxemburg voor een tweedaags toernooi. Voor bijna alle meiden de eerste internationale ervaring en het belooft wederom een fantastisch weekend te worden.